Volledige renovatie van een villa: tijdloze moderniteit met een ’70s twist

Totaalproject: combinatie van modern & retro

Het ontwerp

De experts van Hus Antwerpen hebben recent een indrukwekkende totaalrenovatie van een villa afgerond. Dit project combineert moderne elementen met een knipoog naar de ‘70s. De klant benaderde verschillende interieurontwerpers om ideeën te verzamelen voor een uitbouw. Op basis hiervan zocht de klant een partner voor het hele project. Zowel Hus als de klant vonden het vanzelfsprekend om met kleur en hout te linken naar de ‘70s.

De villa had oorspronkelijk een open plan en een hellend plafond, wat een typische jaren '70 uitstraling gaf. Het donkere eiken interieur moest echter plaatsmaken voor een lichter en moderner design. De renovatie resulteerde in een prachtige uitbouw met een nieuwe Master-Suite bovenop de bestaande structuur.

- Steven, zaakvoerder Hus Antwerpen

Kenmerken van de moderne ‘70s renovatie

  • Inkomhal
    Een warme retrowand verwelkomt bewoners en gasten, waarbij de sfeer van de jaren ’70 wordt geëerd.

 

  • Keuken
    Het middelpunt van de keuken is een indrukwekkend terrazzo-eiland als eye-catcher, aangevuld met een strak, zwart volume dat in het raam is geïntegreerd. Andere elementen zijn bewust neutraal en wit gehouden voor een tijdloze uitstraling.

 

  • Woonkamer en trapopstelling
    De open structuur van de villa is maximaal gerespecteerd, met speelse volumes die extra veiligheid bieden zonder inbreuk te maken op het ontwerp. Dividers accentueren de hoogte en verbinden de bureauruimte op de vide met de woonkamer, wat een gevoel van ruimte en verbondenheid creëert.

Kastruimte

Een van de meest opvallende aspecten van deze renovatie is de overvloed aan kastruimte die is gecreëerd. Door slimme indelingen en op maat gemaakte kasten is elk hoekje van de villa optimaal benut. Deze uitgebreide kastruimtes zorgen ervoor dat de villa niet alleen stijlvol, maar ook functioneel is.

Het resultaat

Deze totaalrenovatie door Hus Antwerpen bewijst dat het mogelijk is om het beste van twee werelden te combineren: de charme van de jaren ’70 en de elegantie van modern design. Met oog voor detail en functionaliteit heeft Hus Antwerpen een villa gecreëerd die niet alleen esthetisch verbluffend is, maar ook aan alle moderne comforteisen voldoet.

 

Bent u geïnspireerd geraakt door dit project en wilt u uw eigen woning transformeren? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij uw woondromen kunnen verwezenlijken. Hus Antwerpen staat klaar om samen met u een uniek en tijdloos interieur te creëren.

 

Benieuwd hoe we jouw interieur een upgrade geven? Maak een afspraak in onze toonzaal of laat je inspireren door realisaties van HUS: Project Antwerpen: leefkeuken inspiratie, Project Affligem: home office met panoramisch uitzicht, Project Meldert: de creatie van een home office op maat, Project Zoersel: keuken, bureau en woonkamer

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Accenten, Projecten