Kleurrijk herontwerp van een ouderlijk huis

Before & after: een wereld van kleurrijk wonen

Het ontwerp

In het pittoreske Heusden-Zolder, te midden van de rustieke charme van het Limburgse landschap, bevond zich het ouderlijk huis van Valerie. Een huis doordrongen van herinneringen aan vroeger. Valerie en Bart wilden het huis efficiënter indelen en kleur in huis brengen, zonder afbreuk te doen aan de eigenheid van de woning en haar verleden.

 

Hun reis begon met een zorgvuldige verbouwing van Valerie’s ouderlijk huis. Stap voor stap brachten ze veranderingen aan, met de keuken en vloeren als eerste aandachtspunten. Maar de ware transformatie begon toen ze HUS ontdekten via Instagram, geïntrigeerd door de gedurfde kleuren en uitnodigende interieurs die ze daar zagen.

Kleur is niet alleen een visuele keuze, het is een expressie van de persoonlijkheid van de bewoners.

- Stijn, interieurontwerper Hus Antwerpen

Ontmoeting met de ontwerper

In Stijn vonden Valerie en Bart een ontwerper die hun visie begreep en omarmde. Stijn’s liefde voor kleur en afkeer van standaardoplossingen maakte hem de perfecte match voor dit avontuur. Samen werkten ze aan het verwezenlijken van Valerie en Bart’s droom, waarbij elk detail nauwgezet werd overwogen.

 

De uitdagingen waren talrijk maar opwindend. Van het herontwerpen van de hal met een geïntegreerde kastenwand onder de originele trap tot het creëren van een veelzijdige ruimte tussen de woonkamer en eetkamer die open en toch afgesloten kon zijn, waar muziek kon klinken en werk kon gedijen. Het bureau moest in hoogte verstelbaar zijn, om ook staand te kunnen werken. Daarnaast werd ook een binnendeur geïnstalleerd om de voormalige garage, nu omgetoverd tot een game-kamer, af te sluiten.

Voor

Na

Foto’s voor de renovatie

Het resultaat

Het resultaat was verbluffend. Elk punt op Valerie en Bart’s verlanglijstje werd vakkundig vervuld. Kleurige accenten van melamine en lak brachten de ruimte tot leven, terwijl akoestische panelen zorgden voor een rustige sfeer. Massief houten grepen voegden een vleugje warmte en authenticiteit toe aan het geheel.

Valerie en Bart waren niet alleen tevreden, maar uitten ook hun dankbaarheid en schreven een lovende recensie. Wordt zeker vervolgd, want een huis is vaak een project van meerdere fasen. En dat is voor HUS meteen ook het beste bewijs van een oprechte samenwerking. Terug voor je klant mogen werken aan het volgende project! Een vertrouwen dat is opgebouwd waar we sterk in investeren. We kijken samen uit naar het vervolg, waarin dit huis wordt omgevormd tot een thuis, doordrenkt met persoonlijkheid en kleur.

 

Benieuwd hoe we jouw interieur een upgrade geven? Maak een afspraak in onze toonzaal of laat je inspireren door realisaties van HUS: Project Antwerpen: leefkeuken inspiratie, Project Affligem: home office met panoramisch uitzicht, Project Meldert: de creatie van een home office op maat, Project Zoersel: keuken, bureau en woonkamer

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Accenten, Projecten