Project Antwerpen: leefkeuken

Leefkeuken inspiratie

De interieuruitdagingen

Deze klant uit Antwerpen is komen aankloppen bij onze interieurexperts om een gewaagde leefkeuken te ontwerpen waar het aangenaam vertoeven is. De ruimte maximaliseren was hierbij topprioriteit.

Interieurrenovatie leefkeuken

Achter een karaktervolle gevel in een volkse buurt van Antwerpen was een statig herenhuis langzaam aan het verkommeren. Astrid en Bob stonden voor de uitdaging om op een budgetvriendelijke manier het potentieel van de woning terug te vinden, startend met een leefkeuken. Hiervoor werden ze bijgestaan door het team van HUS.

Het traject

Voor Astrid en Bob was het gefaseerd verbouwen een belangrijk aspect om de kosten van een totaalrenovatie te spreiden. Prioritair voor hen was om de kook- en eetruimte om te toveren naar een leefkeuken zodat deze stek het hart van het huis werd. De grote glazen deur moest daarnaast de link leggen naar andere ruimtes. Vanuit de leefkeuken moest een zicht gecreëerd worden naar het terras een halve verdieping lager. Het verlaagde plafond werd verwijderd om het ruimtelijk gevoel te maximaliseren. Onze interieurexperts hebben Astrid en Bob tijdens het hele ontwerpproces begeleid en geadviseerd. 

Qua stijl voor de leefkeuken hadden de bewoners nog geen concreet beeld voor ogen, maar hamsterden ze gretig naar input van vrienden, familie en ontwerpers. Aangezien ontwerper Stijn de klant reeds kende, wist hij dat de klant avontuurlijk genoeg in het leven stond om voor een wat aparter ontwerp open te staan voor de leefkeuken.

interieurrenovatie leefkeuken

Materiaalkeuze voor de leefkeuken

Voor de leefkeuken werd een behoorlijke mix van materialen gekozen, maar door slim gebruik blijft de ruimte speels, modern en luchtig aanvoelen.

  • Uit context lijken blauw en groen een gewaagde keuze, maar deze tinten komen in tal van Antwerpse herenhuizen terug. Hier verwijst het blauw zelfs rechtstreeks naar het aanwezige schrijnwerk in de voorgevel.
  • Als tegenwicht voor de eerder artificiële kleuren, was een toevoeging van warm, authentiek materiaal nodig. Het kookgedeelte van de leefkeuken werd dan ook afgewerkt in eikenfineer en behandeld met een ecologische houtolie van Rubio Monocoat. De kleur Cherry Coral blijft een tikkeltje eigenzinnig, maar lost de doelstellingen ruimschoots in.
  • Enkele zwarte lijnen werden toegevoegd om de leefkeuken open te trekken en de kleurvlakken te breken. Zo werd met zwarte mdf een legger boven het kookgedeelte gecreëerd en enkele grepen toegevoegd. Dit lijnenspel werd verder gezet in de verlichting en komt daar terug in het zwarte profiel van de Delta Light Femtoline Up/Down.
  • Ook voor de andere accenten, zoals de Quooker Combi Flex kraan, de spoelbak van Franke en het String Pocket rekje werd voor zwart geopteerd.
  • Voor het grootste volume werd er gekozen voor een matte witte melamine, om zo weg te vallen tegen de geschilderde muren en één te worden met de architectuur van de woning.
  • Ook voor de werkbladen werd geopteerd voor een licht materiaal met sterke eigenschappen, namelijk Silestone. De subtiele korrel van de Blanco Maple textuur geeft nét dat tikkeltje karakter, terwijl de technische eigenschappen van deze composiet ervoor zorgen dat een keukenfeestje wel eens uit de hand mag lopen.

Het blauwe en groene volume zijn ook gemaakt in het budgetvriendelijke melamine en geven deze leefkeuken haar wauw-factor.

moderne leefkeuken

Het resultaat

Een speelse blokkendoos en modern lijnenspel vormen de basis van deze prachtige open leefkeuken. Bob en Astrid zijn uiterst tevreden met de begeleiding voor, tijdens en bij de oplevering van het project. Wens je zelf ook advies om je interieur te ontwerpen? Maak een afspraak of bekijk ook de andere keuken- en leefkeukenrealisaties: Project Roosdaal, Project Belgiëlei, Project Zoersel, Project Lier en project Zurenborg.

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Accenten, Keuken, Projecten