Antwoorden op jullie

meest gestelde vragen

 

Heb je na het ontdekken van onze site nog vragen of was niet alles duidelijk? Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen met de bijhorende antwoorden. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan zeker contact met ons op.

Wat brengen we best mee tijdens een eerste afspraak?

Alvorens we een persoonlijk ontwerp maken, willen we je graag eerst leren kennen. Neem dus zeker foto’s mee van jouw interieur, een moodboard of Pinterest ideetjes. Dit kan ook een staaltje zijn van een leuk materiaal of een object met een leuke kleur. Neem gerust eens een kijkje op onze Pinterest: areyouhus. Al wat onze inspiratie kan aanwakkeren en ons in staat stelt om jou beter te leren kennen is welkom.

 

Ook enkele afmetingen zijn steeds nuttig. Deze stellen ons in staat om op onze eerste date reeds een raming te kunnen geven van het project. Als het tot een samenwerking komt, zullen we de offerte steeds correct finetunen in samenspraak. Eens akkoord komen we alles ter plaatse opmeten en nemen we de stalen mee. Indien nodig kunnen we na dit bezoek nog steeds het ontwerp, het materiaal of de indeling bijsturen.

Wat met de offerte?

In een persoonlijk ontwerp steken we hart en ziel. We willen immers het beste voor onze klanten. Een offerte is steeds gratis en vrijblijvend. Bovendien krijg je deze ook mee naar huis. Ontwerptekeningen daarentegen zijn ter inzage beschikbaar in onze toonzaal.

 

Na de opmeting bezorgen we je een uitgebreid technisch dossier ter goedkeuring alvorens we de productie starten.

Kan ik bij Hus Interieur terecht voor professionele samenwerkingen?

Ja! Ben je een (binnenhuis-)architect of projectontwikkelaar? We wenden onze expertise graag aan voor jouw project. Een eerste keer doen we het graag persoonlijk in onze toonzaal om het project en de mogelijke samenwerking te bespreken. Daarna kan je steeds op ons rekenen om mee na te denken en alle mooie zaken te realiseren die je voor ogen hebt. En dit zonder buiten het vooropgestelde budget te treden.

 

Uiteraard is je klant ook welkom. Wij bieden begeleiding door heen het project: van keuzes maken tot offertes opstellen. Dit is voor jou een zorg minder en geeft jou meer tijd om te doen waar je goed in bent. Bovendien doen we dit geheel vrijblijvend.

Wat is de (oplever)termijn van een kast of interieur op maat?

Een kast op maat maken kost uiteraard tijd, maar we trachten dit tot een minimum te herleiden. De volledige productie zit in België, waardoor we vaak snel kunnen handelen.

 

Reken doorgaans op een 6 tot 8 weken na ontvangst van het akkoord en voorschot. Koos je voor een afwerking bestaande uit lak of fineer? Reken dan best twee weken extra. Uiteraard lichten we de timing van het project verder toe eens de keuzes van de materialen bekend zijn. Je mag erop vertrouwen dat jouw project in goed handen is. 15 jaar ervaring en een steeds groeiend cliënteel zijn daar het beste bewijs van.

Wanneer moet een interieurontwerper betrokken worden in mijn plannen?

Onder het motto: ‘Beter te vroeg dan te laat’, raden we aan om ons zo snel mogelijk te betrekken bij je plannen. Zijn jouw abstracte dromen om je interieur onder handen te nemen omgezet in concrete toekomst plannen? Klop dan zéker bij ons aan. We zitten een eerstekeer rond de tafel om elkaar te leren kennen en een advies te formuleren.

Zijn jullie overtuigd van onze werkwijze en ideeën? Dan is dat de start van een mooie samenwerking. We verzorgen elk project tot in de puntjes, waarbij we ons inleven in jouw leefwereld en werken volgens het vooropgestelde budget. En dat is één van dé pluspunten van Hus

Wat is de kostprijs van interieurontwerp of kasten op maat?

Laat ons een eerste misvatting rechtzetten: maatwerk is niet buitengewoon duur. Onze prijzenzijn daarentegen vergelijkbaar met elke andere kast van vergelijkbare kwaliteit. Kies je voor maatwerk? Dan kies je onlosmakelijk voor een duurzame oplossing op lange termijn. Wanneer je kiest voor maatwerk, bekijk je deze investering onlosmakelijk in deze context. Hoe dan ook, jij zit aan het financiële stuur. Samen gaan we op zoek naar de mogelijkheden binnen het budget om de interieurdroom waar te maken. Dus ook op deze manier is het volledig maatwerk, op jouw maat.

Welke kleuren gebruik ik best in mijn interieur?

Het zou niet correct zijn om hier één pasklaar antwoord op te bieden. We wonen en zijn immers allen verschillend. Allereerst is het belangrijk om elkaar en de omgeving of woning te leren kennen. Door rekening te houden met zowel de eigenaar als de stijl van de woning, kunnen we gepast advies geven. Wil je graag meer ruimtegevoel creëren? Dan laten we de kasten opgaan in het interieur. We creëren een cleane look. Daarnaast kunnen we er ook voor kiezen om een karakterstuk toe te voegen – een eyecatcher in je interieur. Hier gaan we in contrast met de omgeving. Denk aan felle kleuren, ongewone vormen, ..Zowat alles is mogelijk. Samen gaan we op zoek naar de juiste kleuren voor jouw interieur, op maat van jouw project.

We love you ♡

Wij maken kasten om graag te zien en gebruiken. Door ze in relatie te stellen met het interieur vormen ze een blijvende meerwaarde in elke woning. Zo kan een volgende bewoner, bij een mogelijke herkoop, zijn persoonlijkheid ook matchen. Het is onze taak om hierover te waken. We zullen dan ook elke opdracht in een breed perspectief plaatsen en ons ontwerp blijvend toetsen aan jouw omgeving.

Je kan hierover meer lezen in de rubriek maatkasten en interieurontwerp.