Totaalrenovatie

keuken, bureau en woonkamer

Project Zoersel

In de Krimveldweg te Halle-Zoersel zorgen de interieurdesigners van Hus Antwerpen voor een totaalrenovatie. Een uniek design en maatwerk werden doorgetrokken in de keuken, bureau op maat en woonkamer.

 

Wie was de klant:

Een jong koppel met een eerste totaalrenovatie.

 

De interieur uitdagingen:

Het betreft hier een eerste verbouwproject van een jong koppel uit Zoersel. De krijtlijnen moesten dus volledig uitgezet worden op gebied van stijl, materiaal en vorm. In samenwerking met de architecte en klant is een totaalplan uitgewerkt van het interieur waarin de samenhang van materialen werd vastgelegd.

Het resultaat mocht niet te clean worden. Als gevolg hiervan is gekozen voor gepolierde beton als vloer en OSB als plafond. Het plaatmateriaal en de fronten in de keuken bestaan bovendien ook uit OSB.

De witte kleur van de muren en het keukenblad vormt de basis en rode draad in het volledige interieur. Het resultaat is een uniek geheel dat gecombineerd werd met enkele vintage meubelstukken die de klant reeds bezat.

De OSB zo licht mogelijk houden van kleur was een grote uitdaging. Het is namelijk zo een gele verkleuring kan optreden na het vernissen, iets dat de klant wilde vermijden. Na enkele tests met allerhande producten is de juiste werkwijze gevonden met het gewenste resultaat als gevolg.

De keuken integreren in de omgeving was niet evident. De hoge plafonds, draagbalken en het OSB plaatmateriaal waren belangrijke omgevingselementen om mee in rekening te nemen. We geven toe dat het even zoeken was naar het juiste lijnenspel dat we konden doortrekken in het ontwerp van de keuken. Uiteindelijk bepaalden de ramen de hoogte van de keuken onder het hogere zadeldak. Door in onze ontwerpen het bestaand lijnenspel te gebruiken, kregen we een samenhang tussen meubel en omgeving. Een resultaat dat we telkens weer willen bekomen.

 

Het resultaat van het interieurproject:

De keuken en woning vormen duidelijk één geheel. Alles is nieuw en perfect ergonomisch georganiseerd, zonder te “clean” te worden. De vintage stukken en planten maken het geheel af.

Een keuken, waar het aangenaam werken en vertoeven is en bovendien de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt. Zo sprak de gelaatsuitdrukking op het gezicht van de eigenares boekdelen.

Samen met de klant zijn we trots op deze realisatie!

 

Gebruikte materialen:

  • Wit melamine interieurs in 25mm dikte, mat 9016 verkeerswit, in combinatie met gelakte delen in matlak 9016.
  • Fronten in OSB, geschuurd en met blanke olie afgewerkt.
  • Bladen in Dekton wit 12mm dikte, keramisch.
  • Indirecte led-verlichting 2700K, dimbaar.
Hus Interieur - Portfolio - Keuken met OSB - 7

Geïnspireerd? Klaar voor een totaalrenovatie? Maak gratis en vrijblijvend een afspraak, onze interieurdesigners helpen u graag verder met uw interieurproject en kasten op maat.

 

Category
Accenten, Bureau, Keuken, Projecten, Woonkamer
Tags
Bureau, Keuken, osb, renovatie, Woonkamer