Je eigen unieke thuisbibliotheek

dankzij een boekenkast op maat

 

Liggen jouw boeken verspreid in verschillende ruimtes? Droom je van één overzichtelijke ruimte waar deze boeken en andere persoonlijke spullen samenkomen? Dan is een boekenkast of thuisbibliotheek op maat gegarandeerd iets voor jou!

 

Bij Hus combineren we niet alleen esthetiek en functionaliteit in ons ontwerp, maar voegen we er ook het allerbelangrijkste element aan toe: persoonlijkheid. Op deze manier wordt de boekenkast of thuisbibliotheek hét pronkstuk van jouw interieur.

Een ereplaats in huis voor een boekenkast op maat

Dankzij een boekenkast op maat kan je elke ruimte optimaal benutten en ineens je collectie boeken in de kijker te zetten. Want geef toe, ze verdienen een ereplaats in huis. Door gebruik te maken een kast of kaststructuur in een neutrale kleur, zal het maatwerk volledig opgaan in de ruimte. Op deze manier krijgen de boeken en de andere decoratieve elementen de ruimte en aandacht die het verdient. Bovendien houden we niet alleen rekening met jouw smaak maar ook met het milieu. Wie Hus kent, weet dat we  duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Door gebruik te maken van duurzame materialen, helpen we het milieu graag op onze manier. Inderdaad, groen is het nieuwe goud.

Niets leuker dan te snuisteren door de boeken van de gastheer of vrouw. Deze boeken vertellen ons veel over de bewoner en al zeker veel meer dan de kast waar deze in staan.

Duurzaam maatwerk in jouw interieur

Er bestaat geen twijfel over: duurzaamheid en design gaan hand in hand. Ook in 2021 blijft het belang van een milieubewust, ecologisch interieur toenemen. De mogelijkheden om dit door te trekken in je interieur zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van materialen en creatief omspringen met oude meubels of het gebruik van natuurlijke, eerlijke materialen, zoals hout, bamboe, rotan, … Benieuwd naar de andere trends voor 2021? Lees hier meer.

Een unieke boekenkast op maat: bron van rust en inspiratie

Een thuisbibliotheek ontstaat wanneer een boekenkast, persoonlijkheid en herinneringen elkaar ontmoeten. In het ontwerp geven we uiteraard jouw favoriete boeken een plaatsje in de spotlight. Daarnaast creëren we ruimte voor persoonlijke herinneringen, foto’s, kunst, muziek en noem maar op. Het voordeel? Je kan de inrichting steeds aanpassen en herschikken. Op deze manier groeit je thuisbibliotheek letterlijk en figuurlijk mee met je interieur, je levenservaringen en visualiseer je je eigen verhaal.

Goed nieuws, het blijft niet bij extra ruimte voor kleine details. Wil je bijvoorbeeld graag je platencollectie en platenspeler een ereplaats geven? Of moet jouw homeoffice geïntegreerd worden in de kast, liefst met extra opbergruimte? Staat de kast aan de eettafel en wil je graag borden, glazen of de bar een plaats geven? Ja hoor, het kan.

Het valt je misschien wel op: tijdens het ontwerpen van een thuisbibliotheek moedigen we aan om out-of-the-box te denken. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos.

Bij een thuisbibliotheek schuilt kwaliteit in de details

Details maken een belangrijk deel uit van jouw thuisbibliotheek. Deze details maken het verschil tussen een gewone boekenkast en een buitengewone thuisbibliotheek.

Bij Hus nemen we de omgeving mee in rekening tijdens onze uitwerking en laten we steeds de ruimte volledig tot haar recht komen. Bespelen we de horizontale as om de kamer breder te laten aanvoelen? Of benadrukken we de hoogte door middel van de verticale as?
De gulden snede is voor ons geen onbekende en is een dankbare verhouding om alle assen mooi tot hun recht te laten komen. Zo zal een asymmetrische verdeling het ontwerp wat subtiele spanning geven en zal perfecte symmetrie rust te creëren in je interieur.

Ontdek hieronder enkele van onze mogelijkheden.

Hus Interieur - Portfolio - Toonzaalmodel - Keuken

Een zwevende boekenkast zonder zijwanden en ruggen, die we blind bevestigen in de wand. Het voordeel van dit ontwerp ligt in het ruimtegevoel: ze doet een kleine ruimte optisch groter ogen. Bovendien is de ruimte onder de kast makkelijk te poetsen.

HUS interieur eikfineer boekenkast op maat detail

Een boekenkast waarbij we een accent box in de kijker zetten. Dankzij dit ontwerp kan je een mooie samenhang creëren met de rest van de woning. Zo kan je bijvoorbeeld accenten uit de parketvloer laten terugkomen of marmer uit het keukenblad.

Hus interieur - Portfolio - maatwerk leefruimte

Een combinatie tussen een open en gesloten boekenkasten geeft je de mogelijkheid om bepaalde elementen niet in de spotlight te zetten. Dit ontwerp biedt een evenwichtige balans en geeft jouw interieur bovendien karakter.

Iets gezien dat jou aanspreekt? Of wil je liever samen even out-of-the-box denken met ons team?