Je eigen unieke thuisbibliotheek

dankzij een boekenkast op maat

 

Droom je van één overzichtelijke thuisbibliotheek waar al jouw boeken en andere persoonlijke spullen samenkomen? Dan is een boekenkast op maat gegarandeerd iets voor jou!

Bij Hus combineren we niet alleen esthetiek en functionaliteit in het ontwerp voor jouw thuisbibliotheek, maar voegen we er ook persoonlijkheid aan toe. Op deze manier wordt jouw boekenkast op maat hét pronkstuk van jouw interieur.

Een ereplaats in huis voor een boekenkast op maat

Dankzij een boekenkast op maat kan je je collectie boeken in de kijker te zetten. Want geef toe: ze verdienen een ereplaats in huis. Door gebruik te maken van een inbouwkast of kaststructuur in een neutrale kleur, zal het maatwerk volledig opgaan in de ruimte. Er zijn verschillende voordelen van een boekenkast op maat, waaronder:

 

Maximale ruimtebenutting: een boekenkast op maat is speciaal ontworpen om de beschikbare ruimte te benutten, waardoor er maximale capaciteit is voor het opbergen van boeken en andere items.

 

Aangepaste vormgeving: een boekenkast op maat kan je volledig inrichten zoals jij dat wilt. Wil je bepaalde delen achter een deurtje? Dat kan. Zoek je een deel waar je je pronkstuk kan tentoonstellen? Ook dat kan! Alles is mogelijk dankzij een thuisbibliotheek op maat.

 

Meerwaarde voor het interieur: wanneer bezoekers een ruimte betreden, dan kan een thuisbibliotheek niet alleen een visuele meerwaarde bieden, maar vertelt de thuisbibliotheek ook veel over de bewoner.

Niets leuker dan te snuisteren door de boeken van de gastheer of vrouw. Deze boeken vertellen veel over de bewoner.

Bram - CEO HUS Asse

Duurzaam maatwerk in jouw interieur

Een boekenkast op maat moet duurzaam zijn omdat het een investering is die op de lange termijn gebruikt zal worden. De boekenkast zal niet alleen langer meegaan, maar zal ook minder snel beschadigen of vervormen door het gewicht. Dit zorgt ervoor dat de boekenkast er langer mooi uitziet en dat de boeken en andere items erin op een veilige & mooie manier opgeborgen kunnen worden.

 

Interesse? Bekijk dan zeker deze realisaties: Boekenkast op maat in Opwijk, Boekenkast op maat in Antwerpen, Boekenkast op maat in Edegem

Een unieke boekenkast op maat: bron van rust en inspiratie

Een unieke thuisbibliotheek ontstaat wanneer een boekenkast persoonlijkheid en herinneringen elkaar ontmoeten. In het ontwerp geven we uiteraard jouw favoriete boeken een plaatsje in de spotlight. Daarnaast creëren we ruimte voor persoonlijke herinneringen, foto’s, kunst, muziek en noem maar op. Het voordeel? Je kan de inrichting steeds aanpassen en herschikken. Op deze manier groeit je thuisbibliotheek letterlijk en figuurlijk mee met je interieur, je levenservaringen en visualiseer je je eigen verhaal.

Goed nieuws, het blijft niet bij extra ruimte voor kleine details. Wil je bijvoorbeeld graag je platencollectie en platenspeler een ereplaats geven? Of moet jouw home office geïntegreerd worden in de kast, liefst met extra opbergruimte? Staat de kast aan de eettafel en wil je graag borden, glazen of de bar een plaats geven? Ja hoor, het kan.

Het valt je misschien wel op: tijdens het ontwerpen van een boekenkast op maat moedigen we aan om out-of-the-box te denken. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos.

Bij een thuisbibliotheek schuilt kwaliteit in de details

Details maken een belangrijk deel uit van jouw thuisbibliotheek. Deze details maken het verschil tussen een gewone boekenkast en een buitengewone thuisbibliotheek.

Bij Hus nemen we de omgeving mee in rekening tijdens onze uitwerking en laten we steeds de ruimte volledig tot haar recht komen. Bespelen we de horizontale as om de kamer breder te laten aanvoelen? Of benadrukken we de hoogte door middel van de verticale as?
De gulden snede is voor ons geen onbekende en is een dankbare verhouding om alle assen mooi tot hun recht te laten komen. Zo zal een asymmetrische verdeling het ontwerp wat subtiele spanning geven en zal perfecte symmetrie rust te creëren in je interieur.

Ontdek hieronder enkele mogelijkheden.

Hus Interieur - Portfolio - Toonzaalmodel - Keuken

Een zwevende boekenkast zonder zijwanden en ruggen, die we blind bevestigen in de wand. Het voordeel van dit ontwerp op maat ligt in het ruimtegevoel: ze doet een kleine ruimte optisch groter ogen. Bovendien is de ruimte onder de kast makkelijk te poetsen.

HUS interieur eikfineer boekenkast op maat detail

Een combinatie tussen een open en gesloten boekenkasten geeft je de mogelijkheid om bepaalde elementen niet in de spotlight te zetten. Dit ontwerp biedt een evenwichtige balans en geeft jouw interieur bovendien karakter.

Hus interieur - Portfolio - maatwerk leefruimte

Een boekenkast waarbij we een accent box in de kijker zetten. Dankzij dit ontwerp kan je een mooie samenhang creëren met de rest van de woning. Zo kan je bijvoorbeeld accenten uit bepaalde accessoires laten terugkomen in jouw thuisbibliotheek.

Wil je graag samen even out-of-the-box denken met ons team voor een boekenkast op maat van jouw dromen?

Klaar om een boekenkast op maat te ontwerpen? Samen gaan we op zoek naar een compromis tussen esthetiek, persoonlijkheid, interieurdesign en duurzaamheid. Geniet daarbovenop van interieurdesign van onze experts met jaren ervaring. Ontdek Hus interieur Asse, Hus interieur Wommelgem of Hus interieur Antwerpen.