Nieuwe leefruimte en keuken in Asse

met een “gesamtkunstwerk” ontwerp

Het traject

Stijn en Lien kwamen naar ons toe met de opdracht om hun keuken en leefruimte in te richten. Ze waren op zoek naar een ontwerp dat het idee van een “gesamtkunstwerk” omvatte – een geheel waarin verschillende kunsten samenkomen. Ze wilden een balans creëren tussen esthetiek en praktisch gebruik, waarbij de ruimtes rust en orde uitstralen. Na een aantal brainstormsessies, waarin we hun wensen, mogelijkheden en budget hebben besproken en rekening hielden met het voorontwerp van de architect, hebben onze experts een volledig technisch plan uitgewerkt.

In een wereld waar de grenzen tussen kunst en functionaliteit vervagen, hebben Stijn en Lien een ruimte gecreëerd met onze experts die meer is dan alleen een huis. Het is een canvas waarop het dagelijks leven zich afspeelt, verrijkt met de elegantie van natuurlijke materialen en de verfijning van doordacht design.

- Bram, zaakvoerder Hus Asse

De gebruikte materialen

Voor de leefruimte en keuken werd een mix van materialen gekozen, met de nadruk op elementen die geïnspireerd zijn door de natuur. Het corpus (de eigenlijke kast) van de maatkasten is voorzien van 18 mm melamine panelen in porseleinwit, wat duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, en dus tegelijkertijd voldoet aan de wens van Stijn en Lien voor onderhoudsgemak.

 

Voor de kastdeuren in de keuken hebben we 19 mm eiken fineer gebruikt, afkomstig van kwartier hout, wat een luxe en natuurlijke uitstraling geeft door de unieke houttekening. De werkbladen in de keuken zijn gemaakt van 40mm natuursteen – Mediterranean Green, dat niet alleen een chique en stijlvolle uitstraling heeft, maar ook duurzaamheid garandeert.

 

Om de natuurlijke sfeer verder te versterken, hebben we de rest van de keuken en de kasten in de leefruimte afgewerkt met 22 mm – 42 mm MDF platen met microtopping, wat de ruimtes een extra dosis karakter geeft.

Alle technieken verbergen

Om een gevoel van rust te creëren, hebben we ervoor gekozen om alle apparaten in de keuken te verbergen. Zo hebben we een kookplaats met geïntegreerde dampkap geïnstalleerd en zijn de ovens verborgen achter een draaischuifdeur. In de leefruimte hebben we ook een schuifdeur geïnstalleerd om de tv te verbergen wanneer deze niet in gebruik is. Hoewel de keuken een verlengstuk is van de leefruimte, hebben we ervoor gezorgd dat deze twee ruimtes toch visueel van elkaar gescheiden zijn door een wand.

 

In de keuken hebben we ook een doorgeefluik geïnstalleerd, wat voornamelijk een praktische oplossing biedt, omdat de berging zich direct achter de maatkasten bevindt. We hebben alle kasten geoptimaliseerd om zo veel mogelijk ruimte te benutten, waardoor er geen extra kasten meer nodig zijn. Bovendien hebben we alle openingen tussen de ruimtes en maatkasten benadrukt met LED-verlichting, zodat er meer lichtinval is in de berging.

Het resultaat

Het resultaat is een harmonieus samenspel tussen esthetiek en gebruiksgemak, waardoor deze ruimtes niet alleen uitnodigend en ontspannend zijn, maar ook functioneel zijn voor het dagelijks leven. Met zorgvuldig gekozen materialen en kleuren, hebben we een omgeving gecreëerd die aangenaam is om in te koken en te ontspannen. De materialen die werden gebruikt, zowel in de leefruimte als in de keuken, trekken precies genoeg aandacht en geven de woning net dat tikkeltje meer.

 

Stijn en Lien zijn uiterst tevreden met het eindresultaat en ook het HUS team is fier op deze samenwerking!

 

Benieuwd hoe we jouw interieur een upgrade geven? Maak een afspraak in onze toonzaal of laat je inspireren door realisaties van HUS: Project Antwerpen: leefkeuken inspiratie, Project Affligem: home office met panoramisch uitzicht, Project Meldert: de creatie van een home office op maat, Project Zoersel: keuken, bureau en woonkamer

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Keuken, Projecten, Woonkamer