Hus interieur | Portfolio | Project VV Meldert
1513
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1513,bridge-core-2.4.6,cooltimeline-body,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Een eigen kantoor aan huis

de creatie van een home office op maat

Project Meldert

Bureau in leefruimte te Meldert, Aalst

 

Wie was de klant:

Griet en Raf

 

Gebruikte materialen:

Mat witte melamine met laklook als basis, volledig greeploos.

Fineer van notelaar, vernist, als accent.

 

De interieur uitdagingen:

Als leerkracht stopt je werk niet na je uren. Zo was Griet altijd verplicht om aan de eettafel te zitten om verder te werken. Met het gevolg dat de eettafel een bureau werd.
De uitdaging was om een bureau te integreren in de verloren hoek van de leefruimte. Aangezien deze wand ook een belangrijke doorgang was om naar de keuken te gaan, waren we iets beperkter in diepte. Het bureauvlak was liefst niet zichtbaar en er moest voldoende opbergruimte zijn voor de printer, classeurs, administratie en dergelijke. Het mocht ten slotte niet opvallen dat het een typische bureau was.

 

Het resultaat van het interieurproject:

Het concept is ontstaan door het spelen met volumes, zowel open als gesloten. Er wordt gekeken naar de verschillende parameters zoals de doorgang van de leefruimte naar de keuken, de lichtinval, de hoogte en breedte van het bureauvlak, de invloed van de volumes in de ruimte (verhoudingen) en de materiaalkeuze.

We hebben gekozen voor een uitklapbaar bureauvlak omdat dit, zowel de functie ervan verbergt, alsook de laptop en het werkmateriaal van Griet. Binnenin dit volume hebben we een led-strip ingewerkt, zo is er voldoende licht voor ’s avonds en vermijden we vermoeide ogen (als je bijvoorbeeld enkele uren naar het scherm van je laptop zit te staren).

Verder zorgt de fineer van notelaar voor warmte en speelsheid in de ruimte. Hetgeen het witte niet doet, doet de fineer van notelaar wel. Het warme hout is open, speelt met de verschillende breedtes, hoogtes en dieptes van de volumes en snijden door de witte massa. Daarentegen zorgt het witte voor de noodzakelijke opbergruimte en de structuur.

Samen vormen ze een speels geheel dat het ergonomische van de kast verbergt.

Hus Interieur - Portfolio - Bureau & maatkast

Geïnspireerd? Maak vrijblijvend een afspraak, onze interieurdesigners helpen u graag verder met uw interieurproject en kasten op maat.

Category

Accenten, Bureau, Projecten, Woonkamer
Tags
Accenten, Bureau, Ingebouwde verlichting, Woonkamer