Een tv-meubel op maat

als eyecatcher in jouw leefruimte

 

Je komt thuis (of voor de thuiswerkers: van de trap) na een drukke werkdag. Met een deugddoende plof zak je neer in de zetel voor de tv. Maar wat valt op: je televisie kan een op maat gemaakt meubel gebruiken. Eentje dat bovendien volledig past binnen jouw smaak en binnen de omgeving. En daar verschijnt Hus in de kijker. Voor elke ruimte en elk televisietoestel ontwerpen we een meubel of inbouwkast op maat. Kriebelt het alvast om een tv-meubel op maat te laten maken?

Ga voor een praktisch en esthetisch design dankzij een tv-meubel op maat

Naast het esthetische aspect, moet een kast voor jouw televisie bovenal praktisch zijn. Laat er geen twijfel over bestaan: les goûts et les couleurs ne se discutent pas. Waar de ene op zoek is naar een zwevende kast met praktische indeling voor boeken, cd’s en dvd’s, is de ander op zoek naar een gesloten kast met de voeten op de grond. Eén ding waar we het allemaal over eens zijn, is zonder twijfel de draden en kabels die aan het oog onttrokken worden. Zo kan jij in alle rust genieten van jouw favoriete film of serie.

 

Samen gaan we op zoek naar een meubel dat volledig binnen jouw smaak, omgeving en budget past. Bovendien begeleiden we je doorheen het volledige proces: van ontwerp, productie, tot plaatsing.

De beste positionering en hoogte van jouw tv-meubel

Hoe hoog moet mijn tv-meubel zijn? Hoe positioneren we de televisie het best op het meubel? Hoe groot moet mijn tv-meubel juist zijn?

Herkenbare vragen tijdens het ontwerp van een gloednieuw tv-meubel. Ook hier staat Hus klaar met enkele tips en adviezen.

Hoe hoog plaatsen we best onze televisie?

Idealiter plaatsen we de televisie op de hoogte van de zitting van je zetel. Dit wil zeggen ongeveer 30 tot 40 cm vanop de grond. We horen je denken: “zo laag?”. Ja zeker, want je ruimte zal aanzienlijk groter tonen wanneer we deze verhouding toepassen. Door de televisie niet te hoog te plaatsen, zal de ruimte naar het plafond maximaal blijven. Het resultaat? Ruimtegevoel. En geef toe, ruimtegevoel staat hoog aangeschreven op onze prioriteitenlijst.

Hoe diep werken we de televisiekast uit?

Niet alleen de hoogte, maar ook de diepte van een televisiemeubel is belangrijk. Onder het motto “meten is weten” geven we enkele praktijkvoorbeelden. In kleine ruimtes durven we al eens spelen met verhoudingen. Denk aan een diepte van 50 cm op een hoogte van 20 cm. Een slanke, elegante vorm die zich uiterst goed leent in een slaapkamer.

Hoe trekken we de gulden snede door in jouw interieur?

Er bestaat geen twijfel over: verhoudingen spelen een belangrijke rol in het ontwerpproces. De gulden snede creëert een dankbare spanning met als resultaat een evenwichtig interieur. Door bijvoorbeeld je televisie uit de as te plaatsen en dus uit het midden te zetten, toont de achterliggende muur breder. Wanneer we het grootste object uit de as plaatsen, ontstaan twee ruimtes: een kleine en een grote. Deze tweede is uiterst geschikt voor eyecatchers. Denk hierbij aan een mooie lamp, een verzameling plantjes, foto’s of enkele boeken. Door deze verhoudingen toe te passen maken we de ruimte breder en hoger en triggeren we bovendien in elke as het ruimtegevoel.

Het belang van de juiste materiaalkeuze voor een tv-meubel op maat

  • Heb je een kleine woonkamer waarin verschillende elementen en texturen aanwezig zijn? Geen probleem! Door de kleur van de muur door te trekken in de kast, laten we het meubel opgaan in het geheel.
  • Wil je graag je minimalistisch interieur doorbreken? Door het meubel te laten contrasteren met de omgeving voegen we een extra portie persoonlijkheid toe aan de ruimte.

 

Het is geen verrassing dat we out-of-the-box denken en elke interieuruitdaging graag aangaan. Zo hebben we in één van onze toonzalen een tv-meubel volledig vervaardigd in Terrazzo. Inderdaad, een stenen kast. Of wat dacht je van een meubel uit zowel lak, fineer en gekleurde laminaat?

 

Niets zo uitdagend en inspirerend als onze artistieke vrijheid doortrekken in een interieur, volledig afgestemd op de persoonlijkheid en de omgeving van de klant. Heb je reeds een leuk ontwerp dat uitgevoerd moet worden? Ook hier zijn we met plezier jouw meubelmaker die perfect maakt wat jij reeds ontworpen had.

In tegenstelling tot breedbeeldtelevisie, geeft een op maat gemaakt meubel van Hus een bredere kijk op het leven. Waar wacht je nog op? Wij staan alvast te popelen om jouw tv-meubel mee vorm te geven.