Kinderkamer op maat

Een kinderkamer op maat: waar fantasie, creativiteit en maatwerk samenkomen

 

Bij Hus begrijpen we hoe belangrijk het is om een kinderkamer op maat te creëren die niet alleen de persoonlijkheid en verbeeldingskracht van uw kind uitdrukt, maar ook voldoet aan hun ontwikkelingsbehoeften. Wij geloven in het waarmaken van dromen voor zowel kinderen als ouders en streven ernaar om een kinderkamer op maat te creëren die perfect is voor het hele gezin. Onze interierexperts zijn toegewijd om u een kinderkamerontwerp te bieden op maat dat de individuele stijl van uw gezin weerspiegelt, terwijl het toch functioneel en veilig blijft. Want er bestaat geen twijfel over: onze lieftallige kids zijn de architecten van de toekomst. Hun weelderige fantasie, nieuwsgierigheid en ontwikkeling komen volledig tot uiting in hun eigen kamer waar ze zich goed voelen.

Een kinderkamer op maat is een polyvalente ruimte die meegroeit met kinderen

Kinderen worden (snel) groot met als gevolg dat hun smaken en voorkeuren veranderen. Daarom is het in een kinderkamer op maat een must om hier op te anticiperen. Deze ruimte hoort als het ware mee te groeien met hen. Dankzij een kinderkamer op maat kan elke centimeter van de beschikbare ruimte op een efficiënte en creatieve manier benutten. Zo kunnen zowel je kinderen als jij lang genieten van de slaapkamer op maat. Voor elk wat wils!

 

Tip: Voorzie voldoende opbergruimte in de kinderkamer, zo blijft deze opgeruimd en aangenaam.

Zalig dromen in een kinderbed op maat

In een kinderkamer op maat hoort natuurlijk ook een kinderbed op maat. Want kinderbedden zijn te verkrijgen in allerlei maten, vormen, kleuren en hoogtes, maar standaard kinderbedden anticiperen niet altijd op de groei van een kind. Samen met jou ontwerpen onze experts een bed dat volledig meegroeit met de behoeften van jouw zoon/dochter en met de ruimte.

kinderkamer op maat kinderbed op maat
kinderkamer op maat bureau op maat

Een bureau op maat voor optimale concentratie

In een kinderkamer op maat kan een bureau op maat niet ontbreken. Een bureau doet in de vroege levensjaren dienst als een plek om te tekenen en knutselen. Later worden deze activiteiten ingeruild voor een computer en studieboeken. Een op maat ontworpen bureau biedt de mogelijkheid om een ergonomische omgeving te creëren waarin productiviteit kan gedijen. Door zorgvuldig elementen zoals een stoel, opbergruimte en verlichting te selecteren, kan er een werkruimte ontstaan die efficiëntie, focus en concentratie bevordert. Het bureaumeubel en de bureaustoel moeten zich dus ook aanpassen doorheen de jaren.

In een kinderkamer op maat hoort ruimte voor ontspanning

Als we denken aan een kinderkamer, zijn slapen en studeren de eerste twee activiteiten die in ons opkomen. Maar kinderkamers kunnen ook veel meer zijn dan dat: een plek waar kinderen veel plezier kunnen hebben. Met een ontwerp en kleurenschema op maat kun je een unieke ruimte creëren die creativiteit, speelsheid en persoonlijkheid uitstralen.

kinderkamer op maat polyvalente ruimte

Een kinderkamer op maat is altijd praktisch ingedeeld

Een kinderkamer is een perfecte representatie van de leefwereld waarin kinderen zich bevinden. Enkele tekeningen aan de muur, knuffels op het bed, misschien staat er al een laptop op het bureau. Herkenbaar? Tijdens het uitwerken van een kinderkamer is het belangrijk om ruimte te creëren waar kinderen volledig zichzelf kunnen zijn, maar ook waar de praktische indeling niet uit het oog wordt verloren.

 

  • Is de kamer smal? Dan is een hoogslaper de ideale oplossing.
  • Bevindt de kamer zich onder een schuin dak? Dan zijn ingebouwde kasten onder het dak interessant.
  • Is de kamer klein? Vul de kamer dan met maatkasten tot aan het plafond om extra opbergruimte te verkrijgen.

 

Bovendien onttrekken grote volumes, zoals kleerkasten, aan het oog. Door deze zo goed mogelijk te integreren in een kinderkamer op maat zullen deze minder opvallen als afzonderlijke kast. Het resultaat? Eén geheel dat naadloos past in de omgeving, volledig op maat van de ruimte en persoonlijkheid.

Klaar om een kinderkamer op maat te ontwerpen? Samen gaan we op zoek naar een compromis tussen wat de kids voor ogen hebben en wat de ouders in gedachten hebben én geniet daarbovenop van interieurdesign van onze experts met jaren ervaring. Ontdek Hus interieur Asse , Hus interieur Wommelgem of Hus interieur Antwerpen