Project Merchtem: appartement inrichten

Inrichting appartement

De interieuruitdagingen

Luc en Lieve uit Merchtem zijn komen aankloppen bij de interieurexperts van Hus voor de complete inrichting van hun appartement. Ze hadden hun vrijstaande woning verkocht om hun intrek te nemen in een appartement van een groot renovatieproject dat een oude brouwerij onder handen ging nemen. Bij de inrichting van het appartement was opbergruimte daarom één van de belangrijkste aspecten.

Het traject

Tijdens de eerste kennismaking werden Luc en Lieve ‘verliefd’ op het ‘doorloop’-ontwerp in de toonzaal te Asse. Een strak ontwerp, waar subtiele asymmetrie de bovenhand neemt. Deze stijl kan omschreven worden als strak en tijdloos, maar toch een beetje eigenzinnig en licht. Dit ontwerp moest volledig doorgetrokken worden doorheen de volledige inrichting van het appartement. De gebruikte materialen zijn een combinatie van voornamelijk witte melamine, met zwarte en licht houten accenten.

Realisatie inrichting appartement

Inrichting appartement

De leefruimte is één open ruimte waar zich zowel de inkom, het bureau, de keuken & de living bevinden. Bij de inrichting van het appartement moest een bepaald verschil ontworpen worden om de verscheidene functies te onderscheiden van elkaar, maar tegelijkertijd moest alles mooi in elkaar overvloeien. In het gedeelte van de living werd er bijkomend een elektrische haard, een design geluidssysteem & tv in één meubel verwerkt.

Het resultaat

Het resultaat van de inrichting van dit appartement is een licht, ruimtelijk en tijdloos ontwerp. Bij de inkom is de hoek volledig ingepalmd door maatkasten van onder tot boven. Deze hoek verbergt namelijk een vestiaire én een bureau. Het bureau is volledig uittrekbaar en kan opgeborgen worden wanneer deze niet nodig is. Tussenin de kasten wordt er met een zwart terugliggend accent gewerkt, waardoor het accent meer of minder gezien kan worden afhankelijk van waar men zich in de ruimte bevindt. Verder is het zwart accent doorgetrokken in de grepen en is het geheel volledig asymmetrisch verdeeld. De asymmetrische verdeling is een lijnenspel van verhoudingen. Hierdoor maken we het grote volume aan maatkasten minder massief in de ruimte.

  • Ook in de slaapkamer en dressing is deze look doorgetrokken, maar zonder het terugliggend zwart accent. Dit zorgt voor een iets rustiger effect, daar de ruimtes hier wat compacter zijn. In de vrije hoek werden twee spiegels geïnstalleerd om een kleine optische illusie te creëren, net als twee zitkubussen. Op die manier voelt de dressing groter aan.
  • In de leefruimte werd gebruik gemaakt van hetzelfde asymmetrische lijnenspel dat doorheen het appartement loopt. Hierdoor lijken de grote elementen minder groot (bijvoorbeeld de tv meet 1m50 en de haard 1m). Door het gebruik van het lichte hout en een groter zwart vlak, vallen de TV en haard niet uit de toon met de rest. Op die manier vormt de living een knusser geheel.
  • Doorheen de volledige inrichting van het appartement werd rekening gehouden geweest met het belangrijkste criteria van de klant, namelijk het maximaliseren van de opbergruimte. Het strakke lijnenspel in combinatie met de moderne en tijdloze kleuren vormen de basis van de uitvoering binnen de inrichting van dit prachtige appartement.

Luc en Lieve zijn uiterst tevreden met de begeleiding voor, tijdens en bij de oplevering van het project. Wens je zelf ook advies voor de inrichting van je appartement? Maak een afspraak of bekijk ook de andere realisaties van HUS: Project Roosdaal, Project Belgiëlei, Project GDH Edegem, Project Verlatstraat, Project Schilde.

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category

Haardopstelling, Halkast, Projecten, Slaapkamer, Woonkamer