Interieurontwerp en maatkasten
72
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-72,cooltimeline-body,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Hus Interieur-Interieurdesign-Portfolio-Project Lier-5

 

Project HUS JMS Lier

Appartement te Lier met uitzicht op de Nete. Inrichting van de hal, dressing, slaapkamer, bureau, keuken en leefruimte.

 

Materiaal:

Mat witte materialen zijn de rode draad, in combinatie met matte melamine met laklook, mat lakwerk voor de keuken, zwart eiken structuren van Decolegno type Sherwood. Zwarte mdf, in masse gekleurd en afgewerkt met een kleurloze lijnolie. Eik fineer, geborsteld en zwart gekleurd voor de tafel, gecombineerd met een deels stalen frame, op maat gemaakt en zwart gelakt. Voor het eiland is Himacs gebruikt om deze rondomrond volledig naadloos te bekleden. Uiteraard vloeien blad en wastafels naadloos in elkaar over.

 

Klant:

Jean-Marie en Lieve

 

De uitdagingen:

Zoals steeds in nieuwbouwappartementen moeten we zorgvuldig omgaan met de ruimte. Deze moeten we optimaal benutten om voldoende opbergruimte te voorzien en tegelijkertijd dienen we de kasten zo veel als mogelijk op de achtergrond te plaatsen. Het licht- en ruimtegevoel moet prioriteit blijven. Maar we willen ook voldoende warme materialen en kleuren gebruiken om er een gezellige thuis van te maken. De klant wenste niet te veel decoratieve elementen in huis, waardoor ons ontwerp voor de invulling en aankleding van de ruimte diende te zorgen. Hiervoor kiezen we onze accenten zorgvuldig en laten we deze regelmatig terugkomen in de andere ruimtes om deze zo met elkaar te verbinden. Een goed voorbeeld hiervan is de donkere bibliotheek- en tv-kast. Deze doet dienst als voornaamste accent in de leefruimte. We zien deze donkere kleur terugkomen in de tafel en schaduwvoegen in de keuken, maar ook in de kleur van de laden in de keuken en de kast in de bureauruimte. Het ruimtegevoel wordt ook benadrukt door de muur en deur weg te laten vallen in de bureauruimte. Hierdoor loopt de donkere kleur van de gang verder over in de kast. Deze diepte geeft een extra ruime indruk wanneer we door de gang lopen. Hetzelfde gevoel krijgen we als we de dressing in het verlengde van de halkast zien staan. Indirecte verlichting versterkt dit effect eveneens.

 

Het resultaat:

Het resultaat is een mooi geheel van donkere en lichte kleuren met hier en daar wat kleuraccenten voor decoratieve elementen. De klant krijgt zo het eerder clean interieur waar ze om vroeg, met de allures van een appartement uit een interieurmagazine, maar toch ook met een warmte die ze nodig hebben om er een thuis van te maken. Door overal duurzame materialen te gebruiken in combinatie met een tijdloos ontwerp, hebben we een meerwaarde gecreëerd waar de eigenaars nu reeds van genieten.

Nadat het project volledig werd afgewerkt is er door ons nog een tapijt met geometrische vorm op maat ontworpen. Dit tapijt werd gefabriceerd door Bomat, real made in Belgium dus. Want we zetten graag de puntjes op de i.

Date
Category
Bureau, Design, Halkast, Interieur, Keuken, Woonkamer
Tags
Dressing, Hal en vestiaire, Keuken, Slaapkamer, Woonkamer