Een totaalproject op maat

Project Belgiëlei

Deze klant is bij Hus terechtgekomen via online research naar specialisten in maatwerk. Hij vergeleek verschillende partijen, maar was meteen overtuigd door onze aanpak. Wij maakten een ontwerp voor een Tv-meubel in de omgeving van zijn appartement om een duidelijk beeld te geven van het totaalplaatje. We gaven ook suggesties voor de rest van het interieur en het kleurgebruik. De klant was overtuigd en zo is de samenwerking begonnen.

 

Tijdens de opmeting van de kasten kwamen de home office en de keuken te sprake. Dit ontwerp namen we ook voor onze rekening. Het resultaat? Een mooi samenhangend totaalproject waar we onze Hus stempel op konden drukken.

De interieur uitdagingen

Het was een oud stadsappartement waar niet alles even recht was. Het geheel mooi op elkaar laten aansluiten en passen was dus de boodschap. Tegelijk wilden we ook goed waken over het budget en een permanente meerwaarde creëren voor dit appartement.

De gebruikte materialen

Aangezien het hier om een totaalproject ging, gebruikten we meerdere materialen. Het materialenpalet hebben we echter beperkt om samenhang te creëren doorheen heel het appartement.

 

  • De grote kleerkasten hebben we uitgevoerd in een supermatte witte melamine die er uitziet en aanvoelt als een matgelakte deur. De kasten zijn volledig greeploos te openen via een geïntegreerd tip-on systeem van Blum met levenslange garantie!
  • Ook alle laden zijn greeploos te openen via dit tip-on systeem en hebben een automatische soft-close functie. Alle comfort is dus voorzien!
  • De raamtabletten, zwevende leggers en zwarte accenten in de keuken hebben we vernieuwd in watervaste mdf, die zwart is gekleurd tot in de kern van de plaat. Deze zijn extra afgewerkt met een Rubio olie, een sterke en duurzame olie die we ook voor parket vloeren gebruiken.
  • Het bureau op maat in de kinderkamer hebben we uitgevoerd in een Fenix Laminaat, een laminaat met anti-fingerprint en een antikras nano technologie dat intensief gebruikte oppervlakken duurzamer maakt. Ook de bureaus in onze toonzaal zijn uitgevoerd in dit materiaal.

Al deze materialen hebben we doorgetrokken in de keuken:

 

  • Voor het keukenblad kozen we voor Himacs van LG, een extra duurzaam Solid Surface materiaal dat tot in de kern hetzelfde materiaal is en dus heel lang meegaat. Daarnaast is het ook volledig watervast, ultra hygiënisch en – niet onbelangrijk – makkelijk om te poetsen en proper te houden. De dikte van 12mm zorgt bovendien ook voor een strak geheel.
  • De spoelbak is van Franke en uitgevoerd in Fraganit, een materiaal dat heel makkelijk te poetsen is en dus een waar plezier in dagelijks gebruik. Door deze in een “onderbouw” methode te voorzien, is er geen zichtbare of voelbare rand. Zo loopt het blad mooi strak door en wordt het poetsen nog makkelijker. De zwarte kraan met uittrekbare sproeikop van Franke maakt de spoelbak af.
  • Het inductievuur hebben we met een “vlakbouw” methode geïntegreerd in het blad, zodat deze mooi gelijk ligt met het blad en geen vuil onder de randjes kan kruipen.
  • De scheidingswand in de leefruimte voerden we uit in massief eik en kleurden we zwart met dezelfde Rubio olie. Zo creëerden we een semi-transparante scheiding tussen de home office en de leefruimte.

Het resultaat van het totaalproject

Dit project is klein begonnen, maar snel groter geworden, met een tevreden klant als resultaat. We hebben het oude appartement voorzien van alle moderne comfort en uiterst praktische en duurzame elementen. Op die manier creëerden we een mooi samenhangend geheel.

 

Als kers op de taart zijn de schoonouders van de klant de trotse bezitter van een nieuwe keuken van Hus, en bijpassend Tv-meubel. Ook één van zijn beste vrienden heeft nu een hele metamorfose in de leefruimte door Hus laten realiseren. Dit is voor ons het beste bewijs dat we onze klant goed begrepen hebben. Daar doen we het voor!

hus-kast-ID-Belgielei-129-V7-Antwerpen-12-1600x800

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Bureau, Keuken, Projecten, Slaapkamer, Woonkamer