Interieurontwerp en maatkasten
71
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-71,cooltimeline-body,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Hus Interieur-Portfolio-Project Arendstraat Zurenborg 2

 

Project HUS NFC Antwerpen

Arendstraat, Zurenborg, Antwerpen

Woonkamer, tv, bar en opbergkast

 

Materiaal:

  • Mat wit gelakte delen, supermat
  • Eik fineer, geborsteld en zwart ingekleurd met olie en beschermd met een matte vernis
  • Grijze glazen leggers in de barkast, met spiegel op de rug.
  • Led verlichting met warme lichtkleur van hallogeenverlichting (waarde: 2700 Kelvin)

 

Klant:

Nick Florés Canton, binnenhuisarchitect

Dit was een ontwerp van de klant dat we tot in detail hebben kunnen uitvoeren ‘à la carte’.

Een goed voorbeeld van de eindeloze mogelijkheden bij écht maatwerk.

Deze samenwerking werkt als een kruisbestuiving, we inspireren elkaar.

 

 

De uitdagingen:

De hoge plafonds hebben een hoogte groter dan elke plaatlengte. We moesten dus ‘stapelen’ om de volle hoogte te benutten. Er was ook een niveauverschil in de vloer dat mooi moest uitgewerkt worden in het onderste kastdeel, en toch nog opbergruimte bied. De grote karaktervolle molures moesten uiteraard op maat ingewerkt worden, dus mallen maken en passen, passen en nog eens passen tot het perfect is! Vermits alles gelakt is moesten we eerst alle stukken ter plaatse op maat maken en passen, daarna konden deze pas gelakt worden in onze professionele lakkerij. We hebben dus in verschillende fases te werk moeten gaan, enkel op deze manier konden we zulke afwerkingsgraad bekomen in zo’n authentieke omgeving.

 

Het resultaat:

De kast moest in relatie staan met de omgeving, aanwezig zijn in de afwerkingsgraad van de details, maar tegelijk mooi opgaan in de omgeving. De kast is zichtbaar niet te veel aanwezig en accentueert met deze verhoudingen mooi de hoogte en het ruimtegevoel in deze kamer. Oud en nieuw ontmoeten elkaar alsof ze steeds al samen waren. Uiteraard is er veel opbergruimte en werd de hoogte optimaal benut. Een mooie bar met indirect licht dat automatisch brandt bij het openen van de deuren. Alle toestellen en hifi steken netjes weg: bedrading en techniek zijn niet meer zichtbaar en door het gebruik van een infrarood repeater kunnen alle toestellen bediend worden met gesloten deur. Een service van HUS die perfect aansluit met het tijdloze design van deze opstelling. De tv is niet te veel aanwezig door het gebruik van een donkere achtergrond. Vermits een televisietoestel niet veel bijdraagt aan de persoonlijke invulling van een interieur gaan we deze steeds zo onzichtbaar mogelijk opstellen. Op deze manier komen de gekozen accenten van de bewoners op de voorgrond te staan. We vinden het fijn als een klant zijn persoonlijkheid aanwezig is in een interieur door middel van zijn persoonlijke stukken.

Het is niet bij deze ene fijne samenwerking gebleven. Na deze ‘shoot’ volgden nieuwe projecten waaruit weer nieuwe beelden en sferen ontsproten die er zeker mogen zijn. Zo bouwen wij bij samenwerkingen graag een relatie op die jarenlang stand houdt.

Date
Category
Design, Interieur, Woonkamer
Tags
Bar, Opbergkast, TV-kast, Woonkamer