Complete inrichting van vestiaire, dressing en keuken

Project Roosdaal

Dit koppel uit Roosdaal kwam naar ons voor een complete inrichting van een vestiaire, dressing en keuken op maat.

De interieur uitdagingen

Candice en Fabrice uit Roosdaal hadden een prachtige nieuwbouw neergezet met de allures van vroeger. Voor het interieur waren ze op zoek naar een vestiaire en dressing waar het ontwerp, de kleuren en de materialen het huwelijk moest vormen tussen landelijk en strak.

 

Tijdens de ontwerpfase van deze ruimtes kwam de vraag om ook de keuken aan te pakken. De keuken, het hart van de woning, moest ook aan deze voorwaarden voldoen. Verder kregen we ook de vraag om een deur naar de berging te verwerken en een praktische lay-out te voorzien met eiland en ontbijthoek.

De gebruikte materialen

In dit project gingen we voor een combinatie van verschillende lichtgreige (combinatie van beige & grijs) melamine, op maat ingekleurde eikfineer, houtprints en marmerlook.

Het resultaat van het maatwerk

Het resultaat is een harmonieus huwelijk tussen strak en landelijk. Zowel in de dressing als de vestiaire kozen we voor warme zachte kleuren voor het grotere volume aan maatkasten (waar een zee van opbergruimte verborgen is). Hier kozen we voor symmetrie, waar alle deuren even breed zijn. Maar in plaats van de klassieke kaderdeur, kozen we hier voor deuren zonder profiel voor een strakker geheel. De kleuren en het gietijzer greepje zijn dan weer een knipoog naar het landelijke.

 

Ook werkten we bepaalde elementen – zoals het eiland in de dressing, vestiaire en bepaalde elementen in de keuken – uit in een warm donkerder hout, opnieuw als een knipoog naar de natuurlijke materialen. De zwarte schuifdeur in de dressing is dan weer een link naar de rest van de woning waar we gebruik maakten van stalen taatsdeuren.

De keuken werd een voortzetting van de dressing en vestiaire. Hier zetten we het landelijk karakter in de verf door natuurlijke elementen zoals de op maat ingekleurde eik en gekozen natuursteen.

 

Het spoelgedeelte werd op de kopse kant van het eiland voorzien om zo zicht op de tuin te bieden, alsook de doorgang tussen het eiland en kookplaat vrij te houden.

 

De vaatwasser werd verwerkt in de grote kastenwand achter het spoelgedeelte. Zo kan het koppel gezellig met twee kokkerellen zonder in elkaars weg te lopen.

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Dressing, Halkast, Keuken, Projecten