Een stijlvolle dressing op maat

in een nieuwbouwwoning

Project  Schilde

Tijdens de zoektocht naar een op maat gemaakte dressing, kwam de klant bij Hus terecht. Het ontwerp, onze persoonlijke aanpak en de scherpe prijs waren doorslaggevend om met ons in zee te gaan. En het bleef niet bij de bouw van een dressing. Ook de halkast, het gastentoilet, het toilet op de eerste verdieping en de badkamer van de kinderen in deze nieuwbouwwoning ontwierpen we. 

Om het nieuwbouwproject te Schilde volledig af te werken, plaatsten we een blokkaderdeur in de traphal. Dit als gevolg van het thuiswerken dat 2020 kleurde. Dankzij deze deur kan de klant zich makkelijker concentreren en wordt het geluid van de spelende kinderen beneden gedempt. De blokkaderbeur zorgt dat het boven rustig blijft en dat maakt het werken een stuk makkelijker. Als laatste plaatsten we in de keuken een stoomoven die volledig past in het bestaande keukenontwerp.

Wie was de klant:

In dit project maakten we een hardwerkend koppel met twee kindjes gelukkig met een nieuw interieur in hun nieuwbouwwoning.. Ze waren bovenal op zoek naar een evenwicht tussen werk en rust in huis. Een evenwichtig mooi interieur met voldoende opbergruimte om rust te creëren is het resultaat.

De gebruikte materialen:

  • De rode draad doorheen het project is witte melamine, met een supermatte laklook structuur. Deze is moeilijk te onderscheiden van lak, met tal van voordelen op gebied van onderhoud en prijs.

 

  • Voor de dressing in 25mm dikte, kozen we voor selectief geboorde gaatjes waardoor geen enkel gaatje zichtbaar is. Een belangrijk detail bij een open dressing. Ook de kledinghaakjes werden ingeboord. Op deze manier kan de dressing overzichtelijk georganiseerd worden, bijvoorbeeld volgens kleur, volgens seizoen, …

 

  • Het blad op het eiland werd uitgevoerd in marmerstructuur, meer specifiek kozen we voor Dekton. Dit Keramisch materiaal is het meest krasvaste op de markt en heeft geen onderhoud nodig. Deze keuze is gemaakt als rappel naar de vloer van de badkamer, die er vlak naast ligt. We voegden bovendien indirecte ledverlichting toe. Laag in verbruik, en met een heel grote opbrengst. Met een Kelvin waarde van 2700 is deze exact hetzelfde van temperatuur als hallogeenverlichting. Mooi warm van kleur, want dat is voor ons het grote verschil met de koele witte tot blauwe varianten die we vaak tegenkomen.

 

  • In de gang op de eerste verdieping zijn de deuren matgelakt, volledig naadloos en voorzien van gefreesde grepen.

 

  • De bladen van de badkamer en toilet boven zijn voorzien in Himacs, een Solid surface materiaal van LG, marktleider op dit gebied. Hiermee kies je voor een degelijke duurzame oplossing, die tevens volledig watervast is.

 

  • Beneden in het gastentoilet kozen we voor een combinatie van zwart gekleurde eik fineer die geborsteld is en daardoor een mooie textuur krijgt. Het blad is uitgevoerd in marmer Emperador Marron, die naar de kastanjebruine kleur refereert. Beide materialen zijn een rechtstreekse referentie naar de reeds bestaande materialen die gelijkvloers gebruikt waren. Op deze manier ontstaat er een rode draad in het interieur die zichtbaar is tot in het kleinste detail. We creëerden een interieur dat perfect aansluit bij het reeds bestaande interieur om zo één mooi geheel te vormen.

De interieur uitdagingen:

Voldoen aan het lange wensenlijstje van de klant vormt steeds een uitdagende opdracht. Bovendien was budget belangrijk, we zaten immers in vergelijk met een collega. Beide partijen kregen dezelfde opdracht en wensenlijst, maar ons ontwerp sprak meer aan en lag in lijn met de wensen van de klant. Het was een fijne samenwerking waar we zelf heel trots op zijn.

Het resultaat van het interieurproject:

Het resultaat spreekt voor zich. Je zal een interieur in evenwicht opmerken en een tevreden klant. Als kers op de taart en ultiem bewijs van vertrouwen plaatsten we later bij de ouders van de vrouw des huizes een TV-kast op maat. Als een fiere gieter stellen we dit project voor en wensen onze klanten alvast veel jaren plezier in hun mooie woonst.

hus-interieur-dressing-eiland

Ben jij ook op zoek naar een dressing op maat? Of heb je andere interieurplannen die je met ons wil bespreken? Wij helpen je graag verder.

Category
Badkamer, Dressing, Halkast, Projecten