Maatwerk in een nieuwbouwproject

van een bevriend koppel

Project GDH Edegem

In dit project werkte het team van Hus Antwerpen maatwerk uit in een nieuwbouwproject van een bevriend koppel. Het geeft ons een fijn en aanmoedigend gevoel dat familie en vrienden terugkerende klanten zijn bij Hus. Dat vertrouwen doet écht deugd.

 

De interieur uitdagingen

Licht en ruimtegevoel zijn zeer belangrijk voor dit koppel. Daarnaast moest het interieur ook rust uitstralen. Want voor hen en het interieur geldt: overdaad schaadt.

Het koppel woont in een split level huis waarbij de hoogte van de vloer in de kamers niet overal gelijk is. Dit soort woning vraagt dus om een specifieke benadering. Zo is de samenhang in alle ontwerpen zeer belangrijk. Je ziet zo vaak elk verdiep en moet dus de samenhang voelen. Maar ook de functie van elke zone moet meteen duidelijk zijn, want het gaat immers om een afzonderlijk verdiep.

 

De gebruikte materialen

Het resultaat is een leuke mix en match van materialen, afgestemd op de ruimtes.

Zo kozen we in de hal en dressing voor een witte melamine met een lak look en feel. De voordelen van dit materiaal? Duurzaam, sterk, onderhoudsvriendelijk én bovendien tijdloos!
In de leefruimte werkten we met lak en fineer, omdat deze hier perfect pasten. Door met lak te werken werd alles vooraf in het atelier gemonteerd en daarna gespoten in onze lakkerij. Zo is het resultaat volledig naadloos en minimalistisch in alle details, wat het verschil maakt bij deze meubels.
Tot slot plaatsten we in de leefruimte in het ontwerp van de bibliotheek een grote akoestische wand. Door de hoge raampartijen is de akoestiek soms minder goed. Het glas geeft namelijk veel reflectie. De grote wand maakt in deze ruimte een groot verschil en dat is een extra plus in ons design. We deden beroep op BeComfort, een Belgisch bedrijf dat deze panelen volledig zelf produceert overwegend uit gerecycleerde PET flessen. Een win-win dus voor de klant en het milieu.

 

Het resultaat van het maatwerk

Het is een lichte woning gebleven, met in elke ruimte een duidelijk zichtbare functie. Er is een duidelijke samenhang doorheen heel de woning, met nog ruimte voor speelse elementen van de bewoners.

 

Het ontwerp is nog niet finaal, maar we hebben bewust een beetje vrije ruimte gelaten voor alle stukken die de bewoners nog zullen verzamelen in de toekomst. Zo zal ons maatwerk mooi hand in hand gaan met het huis en de bewoners, op maat van hun omgeving. Want dat is onze missie bij Hus.

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category

Dressing, Projecten, Woonkamer