Op wereldreis in huis

reisinspiratie als bron voor maatwerk

Project Verlatstraat Antwerpen

Wat krijg je als je maatwerk combineert met eigenzinnige persoonlijkheden en buitenlandse invloeden? Een uniek, warm interieur op maat. In dit project nam het team van Hus Antwerpen verschillende ruimtes onder handen. In de leefruimte ontwierpen we een boekenkast en barkast, een tv-meubel met room divider. De grote kastenpartijen in de hal, dressing, badkamer en slaapkamer maken het interieur compleet.

De bewoners van dit mooie pand zijn fervente reizigers. Hun avonturen en herinneringen uit allerlei bestemmingen vormden dan ook de inspiratiebron voor het interieur. Het kleurrijk moodboard dat samen met onze expertise werd omgezet in een prachtig interieurontwerp, zorgt voor een perfecte combo. Met tevreden klanten als kers op de taart!

De gebruikte materialen:

In dit project trokken we een mannelijk, warm en luxueus interieur door. De avontuurlijke hotelsfeer is voelbaar van zodra je het pand binnenstapt. Je gaat als het ware op wereldreis in eigen huis – denk hier aan warme donkere materialen en rijke accenten om alles af te werken.

    • We gebruikten in de leefruimte eiken fineer met extra dikte, zodat we deze konden borstelen. Deze techniek zorgt ervoor dat we niet enkel de textuur waarnemen maar ook effectief voelen wanneer we onze handen over het materiaal laten glijden. Een authentiek gevoel. De eik fineer is zwart ingekleurd en afgewerkt met een zeer matte vernis. Deze duurzame keuze is bovendien ook onderhoudsvriendelijk.

 

    • In de boekenkast/barkast bouwden we indirecte verlichting in. Door deze achteraan in te bouwen in de leggers, verkregen we een mooi licht in de kast. We gaven de verlichting bovendien een warme kleur en maakten ze dimbaar. Zo is het een dagelijks gebruikte sfeermaker.

 

    • Aan het tv-meubel voorzagen we een room divider die de ruimte afschermt zonder het ruimtegevoel te verliezen. De massief eiken latten werden bewust asymmetrisch geplaatst, en hebben elks een andere maat. Dit alles werd perfect afgestemd op de salontafels en eettafel, die de klanten reeds hadden gekozen.

 

    • De grote kastenpartijen in de hall, dressing, badkamer en slaapkamer werden allemaal uitgevoerd in premium melamine. De eiken varianten hebben een matte afwerking en een voelbare textuur. Hierdoor zijn ze bijna niet te onderscheiden van de fineer variant in de leefruimte. De witte kasten hebben een supermatte lak-look en feel waardoor ze perfect opgaan in de omgeving en ruimtegevoel creëren. Ook hier komen de zwarte accenten terug, deze keer in de vorm van op maat gemaakte grepen die we op de witte kasten voorzagen.

 

  • In de badkamer en het toilet voorzagen we dezelfde materialen voor de maatkasten en vulden deze aan met marmer voor de wastafels. Het marmer Emperador Grey is grijs van kleur met subtiele lichtgrijze aders. Een perfect combinatie met de zwarte eiken kasten. De zwartgelakte wastafel van Alape en de kranen van Vola zetten de puntjes op de i. Alle spiegels voorzagen we hier op maat, met een mooie zwarte schaduwvoeg rondom. Tot boven het toilet voorzagen we een kastje op maat. Want dat is écht maatwerk: elk hoekje en kantje optimaal benutten.

De interieur uitdagingen:

In een nieuwbouw is alles vaak krap bemeten en op voorhand uitgedacht, met als gevolg dat er weinig ruimte is voor creativiteit en persoonlijkheid. In dit project bestond de uitdaging erin om op zoek te gaan naar een unieke karakter en stijl om dit appartement werkelijk eigen te maken.

 

We benutten elk hoekje optimaal en voorzagen voldoende ruimte voor alle mooie spullen en herinneringen van de eigenaars. Daarnaast dachten we ook creatief mee over de verschillende ruimtes. Waar plaatsen we accenten? Waar plaatsen we contrasten? Zo is niet elke kastenopstelling een eyecather want dat zou onnodige drukte creëren. Het resultaat is een coherente samenhang waar alles tot in detail op elkaar is afgestemd.

 

We werkten hier in opdracht van de projectontwikkelaar Vercity, en voorzagen de begeleiding van alle projecten. Om alles in goede banen te laten lopen, vormden we de link tussen de klant en de ontwikkelaar. Van ontwerpgesprekken, opmetingen, uitwerkingen en productie tot plaatsing en afwerking van het maatwerk.

Het resultaat van het interieurproject:

Het is een interieur dat past als een perfect maatpak, op maat van onze heren. Zo hebben we écht kunnen realiseren wat Jef en Olivier voor ogen hadden. En dat is voor ons het mooiste resultaat: een tevreden klant in een warm nest.

Hus Interieur tv meubel op maat

Reactie van de klant

Voor ons appartement in Antwerpen deden we beroep op HUS. Ze hebben onder andere geholpen bij het inrichten en ontwerpen van onze badkamer, dressing, TV-meubel en boekenkast. De samenwerking was optimaal. Wij hadden onze ideeën en het HUS-team heeft ons geholpen die te verwezenlijken. Zij hebben naar ons geluisterd maar hebben ons ook advies en ideeën gegeven. Het hele team was zeer behulpzaam van begin tot eind. Een geweldige samenwerking!

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Projecten