Project Wilrijk: Thuisbibliotheek met haardopstelling

Kleurrijke thuisbibliotheek met haard

Het traject

Birgit en Sven wilden in de winter van 2020 wat meer kleur en warmte in hun huis. Ze hadden behoefte aan een gezellige sfeer en besloten om de voorkamer om te toveren tot een bibliotheek met een gashaard. De klant gaf HUS Interieur vrij spel om een verwelkomende inkom te creëren.

 

Oorspronkelijk was de voorkamer voornamelijk een doorgang naar de leefruimte die verder een duidelijke functie miste. Birgit had een algemeen idee van wat ze wilde, maar het ontwerp was nog niet helemaal concreet. HUS Interieur ontwierp op basis van de input van de klant een thuisbibliotheek en een haardopstelling. De uitdaging was om de thuisbibliotheek en haardopstelling met elkaar te verbinden en het geheel een karaktervolle uitstraling te geven.

Materiaalkeuze voor de thuisbibliotheek

Voor de thuisbibliotheek op maat werd gekozen voor de melamine unikleuren Backed Brick en Teal van Unilin en een messing laminaat van Kronospan als accentkleur. Het blauwgroen en zachte baksteenrood zorgen voor een elegant contrast en geven de thuisbibliotheek een eclectische uitstraling. Voor de haardopstelling werd gekozen voor een combinatie van zwarte en witte volumes met gefreesde grepen en bronzen glazen leggers. De accentkleuren van de thuisbibliotheek komen terug in de haardopstelling, waardoor de twee totaal verschillende kasten met elkaar gelinkt worden.

“Dit project is het perfecte voorbeeld van hoe een goed doordacht interieurontwerp een kamer kan transformeren tot een warme en uitnodigende ruimte, waar stijl en functionaliteit hand in hand gaan.``

Steven

inbouwkast op maat
inbouwkast met bar op maat

Het resultaat

Het resultaat is een prachtige en gezellige thuisbibliotheek met een haardopstelling die perfect bij elkaar passen. De gebruikte kleuren in de bibliotheek geven het geheel een eclectische uitstraling, terwijl de combinatie van de zwarte en witte volumes in de haardopstelling zorgt voor een tijdloos en klassiek gevoel. Het messing laminaat van Kronospan in de bibliotheek geeft het geheel een chique uitstraling en wordt op een subtiele manier herhaald in de haardopstelling.

 

Wens je zelf ook advies om je interieur te ontwerpen? Maak een afspraak of bekijk ook de andere realisaties van HUS: Project Verlatstraat, Project Edegem, Project Antwerpen.

 

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder. Contacteer ons

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Haardopstelling, Projecten