Project Antwerpen: volledige inrichting appartement

Inrichting appartement op maat

Het traject

Sandie en haar zoon Christophe hadden net de aankoop van hun appartement op plan afgerond toen ze bij de experts van HUS Antwerpen kwamen aankloppen voor interieuradvies voor de volledige inrichting van het appartement op maat. Hun toekomstige stek op het Antwerpse eilandje aan de haven moest voorzien worden van veel opbergruimte, rekening houdend met de lichtinval en het ruimtegevoel. Gezien het een nieuwbouwappartement betrof, moest de klant bij verschillende ontwerpers en leveranciers keuzes maken voor de keuken, de badkamer, het toilet,… . Pas ettelijke maanden later zouden ze het resultaat kunnen aanschouwen van hun keuzes. 

Om die moeilijkheid voor Sandie en Christophe te overbruggen voor de inrichting van het appartement, werden bij HUS realistische tekeningen, voorbeeldopstellingen en stalen gebruikt om een zeer waarheidsgetrouw beeld te bieden. Hierdoor kregen Sandie en Christophe een duidelijk beeld van hoe de finale inrichting van het appartement er ging uitzien.

Materiaalkeuze inrichting appartement

Het appartement werd door HUS Antwerpen ingericht met maatkasten in twee slaapkamers, de berging, de wc, de woonkamer, en de inkomhal. 

Slaapkamer Sandie

Dressing op maat

In de master bedroom van zo’n 30m² is er voldoende ruimte voor een grote inloopdressing. Daarom hebben de experts van HUS de dressing in de kamer geschoven. De buitenkant is afgewerkt met walnootfineer, beschermd met Rubio olie. De achterliggende platen in zwarte mdf zorgen voor een hedendaags, strak lijnenspel. De pivot-deur naar de inloopdressing volgt het lijnenspel van het walnotenvolume, zodat deze bij gesloten toestand volledig in het ontwerp wordt opgenomen. De lampen aan de buitenkant van de dressing naast het bedframe zijn van 2Thirty van Trizo21. Dit Belgisch merk staat gekend voor hun design met een retro kantje.

inrichting appartement op maat

De binnenkant van de inloopdressing is afgewerkt met witte melamine met selectieve rijboring. Ook de pivot-deur volgt het lijnenspel van het walnotenvolume zodat deze bij gesloten toestand volledig in het ontwerp wordt opgenomen.

Wandkast op maat

Een tweede kastvolume langs de slaapkamerwand doet voornamelijk dienst als flexibele berging en werd daarom subtiel gehouden door met een greeploze, kamerbrede witte wandkast te werken. Deze witte melamine uit ons standaardgamma werd door onze experts voorgesteld om zo min mogelijk af te steken tegen de wit geschilderde muren.

Hangdressoir op maat

De kleur van het hangdressoir in de slaapkamer koos Sandie op gevoel uit onze NCS kleurenwaaier die 1950 tinten bevat.

Inkomhal, salon en wc

De maatkasten in de inkomhal en in de wc werden met dezelfde walnootfineer afgewerkt. De kasten in de berging, de wandkasten & het tv-meubel in het salon kregen dezelfde witte melamine uitvoering als de wandkasten in de slaapkamer van Sandie.

Slaapkamer Christophe

Voor de maatkasten in de slaapkamer van Christophe werd er gekozen voor een iets stoerder en budgetvriendelijker alternatief. Geen echte fineer, maar een zwarte melamine met realistische houtdecor van Unilin.

inrichting appartement op maat
inrichting appartement op maat
inrichting appartement op maat

Het resultaat

Het moderne lijnenspel en het gebruik van warme, luxueuze materialen zorgen voor een unieke toets in dit project. Het resultaat? Een smaakvol ingericht appartement met een high-end design. Het interieur is volledig in overeenstemming met de noden van de klant. 

Wens je zelf ook advies om je interieur te ontwerpen? Maak een afspraak of bekijk ook de andere realisaties van HUS: project Brussel: luxe interieur in een appartement, project Merchtem: volledige inrichting van een appartement, project Roosdaal: strak en landelijk interieur, project Belgiëlei: een totaalproject op maat

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Dressing, Projecten