Uniek tv-meubel en boekenkast

maken architecturale plaatje compleet

Project Edegem

De klanten uit Edegem zijn eigenaars van deze nieuwbouwwoning en delen een voorliefde voor architectuur. In hun woonkamer werkten we een uniek tv-meubel en indrukwekkende boekenkast op maat uit. Tijdens dit project toonde het koppel een vol vertrouwen in ons team en lieten ze de controle even los. Dankzij deze vruchtbare samenwerking gaven ze het team van Hus Antwerpen de vrijheid om een ontwerp te maken dat volledig in lijn ligt met onze visie en hun omgeving. Het resultaat? Een perfecte match tussen ontwerp, klant en woning.
Recent werd het koppel mama en papa en kunnen ze deze mooie omgeving delen met hun kleine spruit.

De gebruikte materialen:

Voor de uitwerking van het tv-meubel werkten we met gelakte MDF in een mat lak met glosgraad 10. Deze score indiceert dat de lak extra mat is wat op zijn beurt zorgt voor een zeer natuurlijk look.
Zoals je kan zien op de foto’s is het accent uitgevoerd in koper. De kleurencombinatie was direct een schot in de roos. In deze techniek wordt een echte laag koper gemonteerd op een laminaatvel. Dit biedt veel mogelijkheden en laat ons toe om meubelen te vervaardigen.

De interieur uitdagingen:

De identiteit en architectuur die aanwezig zijn in de woning stralen veel karakter uit. Elementen waar we als team steeds rekening mee houden. Een cleane witte kast zou hier niet op zijn plaats zijn. De ruimte vraagt om dynamische en speelse elementen. Bovendien is de openheid en hoogte van de omgeving een echte troef – eentje die we zeker voldoende wilden benadrukken. Geen standaard opstellingen hier, neen, de verhoudingen werden in relatie gezet met de architectuur.

Het resultaat van het interieurproject:

Het resultaat is een eigenzinnig ontwerp van zowel het tv-meubel als de boekenkast. Eén geheel dat perfect past bij de woning en haar bewoners.

Hus Project Edegem - open bibliotheek

Reactie van de klant:

Voor onze boekenkast hebben we onze inspiratie gehaald uit de universiteitsbibliotheek van Coimbra. We vertelden ons idee aan de ontwerper en dit werd al zeer snel omgezet naar een eigentijds ontwerp. Er werden reeds in de toonzaal ideeën geopperd voor de materialen en kleuren. De echte kleuren werden bepaald in ons eigen huis om rekening te kunnen houden met ons interieur en lichtinval. Toch wel spannend uitkijkend naar het resultaat gezien we niet voor alledaagse kleuren gekozen hebben. Het TV-meubel werd ontworpen in dezelfde stijl en met dezelfde materialen, perfect uitgelijnd met de ramen. We zijn zeer tevreden met onze boekenkast en TV-meubel. Ze zijn beiden al niet meer weg te denken uit ons interieur en maken het architecturale plaatje van onze woning compleet.

Benieuwd wat wij voor jouw woonkamer kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Projecten