De creatie van extra opbergruimte

in de slaapkamer en gezelligheid in de leefruimte

Project Antwerpen

In dit project namen we de inrichting van de slaapkamer en leefruimte onder handen. We trokken enerzijds organisatie en opbergruimte door in de slaapkamer en anderzijds kregen sfeer en persoonlijkheid een duidelijke plaats in de leefruimte.

We voorzagen bovendien plaats voor de platenspeler en platen in de ene kast en ruimte voor boeken in de andere. De TV kreeg in dit gehele plaatje een minder opvallende functie, zodat deze niet al te veel op de voorgrond treedt.

Wie was de klant:

De klanten schakelden ons initieel in voor het ontwerp van de slaapkamerkast. Een paar jaar later kregen we de kans om ook de leefruimte boven in te richten. Deze fotoreportage is het resultaat van een jarenlange samenwerking, tot ieders tevredenheid.

De gebruikte materialen:

    • De kasten in de living werden opgemaakt in melamine. De lage kast kreeg een lava kleur en de hoge bibliotheek werd wit. Alles werd vervaardigd in 25mm dikte voor een sterk en tijdloos geheel en met een selectieve boring zodat geen enkel gaatje zichtbaar is.

 

    • Als accent voor de inzetboxen in de bibliotheek kozen we voor zwarte MDF. Deze MDF is zwart in de massa gekleurd voor decoratieve redenen. We werkten deze bovendien af met een olie zodat de kleur diep van kleur blijft en de zwarte kleur niet te hard wordt. Aan dit soort details hechten we veel waarde, en dit maakt nu net het verschil. Ook de toon wit die we gebruikten, vertoont deze balans. Niet geel, niet te scherp maar een mooi natuurlijk wit dat zeer tijdloos is. Deze kleuren in combinatie met de antraciete tonen, maken van dit interieur eentje met zachte kleuren. Dit in tegenstelling tot de vaak terugkomende wit/zwarte interieurs.

 

    • De kast in de slaapkamer vervaardigde we in dezelfde zachte witte kleur met 25mm dikte melamine en laklook deuren om het af te maken.

De interieur uitdagingen:

Een persoonlijk en warm ontwerp maken dat tegelijk tijdloos is, daar lag de grootste uitdaging. Een uitdaging in die zin dat we, samen met de klant, op zoek moesten naar het juiste evenwicht. Enkel als het volledige plaatje klopt, kunnen we zulk resultaat neerzetten.

Het resultaat van het interieurproject:

Het was een leuke samenwerking met tevreden klanten als resultaat. Wat wil je nog meer? De klanten geven beiden les in het onderwijs, meer bepaald in een technische richting. Als resultaat van onze expertise en vakmanschap, sprak de klant zijn leerlingen aan in de klas. “Als jullie goed jullie best doen, kunnen jullie later een bedrijf runnen zoals Gwen en Steven dat doen voor HUS”. Een mooier compliment kunnen wij ons niet voorstellen. Een ware kers op de taart.

hus-interieur-leefruimte-trap

Op zoek naar extra opbergruimte in de slaapkamer en gezelligheid in de leefruimte? Of gewoon benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category

Projecten