Trending interieurstijlen: Japans, Ibiza, Scandinavisch

Trending interieurstijlen: Japans, Ibiza, Scandinavisch

Trending interieurstijlen: Japans, Ibiza, Scandinavisch

Ontdek hoe je stijl, functionaliteit en op maat gemaakte kasten kunt combineren in de meest trendy interieurstijlen van dit moment: Japans, Ibiza, en Scandinavisch. In deze blogpost nemen we je mee in de wereld van Japanse elegantie, de ontspannen sfeer van Ibiza en het serene Scandinavische minimalisme. Ontdek hoe kleuren en houtsoorten een essentiële rol spelen bij het creëren van jouw perfecte interieurdesign dankzij advies van onze experts.

Tips voor een Japans interieur

Kenmerken Japans interieur

Japans interieurdesign wordt geassocieerd met eenvoud, ruimtelijkheid, sereniteit, minimalisme en minutieuze aandacht voor detail. Om dit te bereiken, moet men leren elimineren.

Hoe verkrijg je een Japans interieur?

Respect voor de ruimte is een fundamenteel principe om een Japans interieur te bekomen. Leer dus bewust omgaan met de beschikbare ruimte. Het loslaten van een kast of overmatige gadgets die je eigenlijk niet nodig hebt, gaan een aanzienlijk verschil maken.

Minimalisme en eenvoud vormen de kern van Japans interieurdesign, waarbij aandacht voor detail niet ontbreekt. In plaats daarvan zorgt het gebrek aan overweldigende visuele prikkels ervoor dat de aandacht zich intenser kan richten op specifieke objecten in het interieur. Het object behoeft geen overdaad aan pracht en praal om aandacht te trekken. Dankzij de beperkte afleiding in de ruimte is de aandacht van nature al op het object gericht.

Kies voor op maat gemaakte kasten met strakke lijnen en maak gebruik van natuurlijke elementen en kleuren. Veelvoorkomende kleuren in Japanse interieurs zijn wit, zwart, bruin, grijs en antraciet. Andere kleuren, zoals geel, groen, blauw en vooral rood, worden vaak gebruikt als accentkleuren. Bloemen en planten dragen bij aan de kleur in het interieur, aangezien de natuur over het algemeen een belangrijke rol speelt in het Japanse design.

En last but not least: creëer een harmonieus geheel waarbij elke kast perfect in de ruimte past en functionaliteit samensmelt met Japanse elegantie.

Realisatie Japans Interieur

In Antwerpen realiseerden we een modern interieur voor een nieuwbouwwoning, geïnspireerd op de minimalistische Japanse stijl met het gebruik van gerookt eikenhout fineer. De resulterende woning is een naadloze samensmelting van luxueuze eenvoud en warmte, perfect aansluitend bij de Japanse sfeer van de tuin.
Bekijk de realisatie >

Tips voor een Ibiza style interieur

Kenmerken van een Ibiza style interieur

Een Ibiza style interieur kenmerkt zich door een zomerse, comfortabele en ontspannen uitstraling, geïnspireerd op het leven op het Spaanse eiland. Binnen deze look worden vaak natuurlijke materialen zoals hout en riet gebruikt, evenals veel wit en lichte tinten. Indien gewenst kunnen er ook vrolijke kleuraccenten worden toegevoegd. Er zijn 3 stijlen binnen de Ibiza look:

  • Ibiza style modern: voornamelijk gekenmerkt door witte, grijze en zwarte tinten, strakke meubels, rechte vormen en natuurlijke houtkleuren.
  • Ibiza style bohemian: een witte basis wordt aangevuld met natuurlijk & warm hout in combinatie met accessoires en vrolijke kleurtinten.
  • Ibiza style moroccan: de Ibiza style krijgt een oosterse twist met Marokkaanse schalen, kussentjes en oosterse prints.

Hoe vertaalt de Ibiza style zich in een interieur?

Breng de ontspannen sfeer van Ibiza in je kast ontwerpen. Kies voor op maat gemaakte kasten met een rustieke uitstraling en een vleugje speelsheid. Combineer verschillende houttypes zoals whitewash eik en rotan accenten voor een natuurlijke uitstraling. Laat je inspireren door levendige kleuren en patronen met turquoise, okergeel of warm oranje.

Voeg karakter toe aan je kasten en geniet van een relaxte en gastvrije Ibiza-vibe in je interieur. Zorg voor veel natuurlijk lichtinval en elementen zoals gevlochten manden, gedroogde bloemen, houten krukjes, poefs, linnen stoffen, kussentjes, planten en bijkomende, (vintage) houten meubels.

Voor- en na realisatie van een Ibiza Style interieur

Vóór de interieurstyling

Het huis ontbrak oorspronkelijk aan een uniform design en uniek karakter. Echter, onze deskundigen hebben dit vakkundig getransformeerd, waardoor er nu een harmonieus en karaktervol interieur te bewonderen is.

Na de interieurstyling

Na de interieurstyling werd het huis getransformeerd, met een uniform en uitgesproken karakter dat zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is. Het resultaat is een harmonieuze ruimte die de unieke persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt en tegelijkertijd een gevoel van rust en balans uitstraalt.

Tips voor een Scandinavisch interieur

Kenmerken van een Scandinavisch interieur

Het Scandinavisch minimalisme draait om strakke lijnen, functionaliteit en een rustige, lichte uitstraling. Een Scandinavisch interieur straalt een gevoel van rust, eenvoud en functionaliteit uit. Het brengt de natuur naar binnen en creëert een serene en harmonieuze omgeving.

Hoe verkrijg je een Scandinavisch interieur?

Het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit wit, gecombineerd met neutrale tinten zoals beige, grijs en pastel kleuren. De ruimte is vaak open en ruimtelijk, met veel natuurlijk licht dat naar binnen valt.

De meubels zijn eenvoudig, functioneel en strak van ontwerp, met rechte lijnen en organische vormen. Hout is een belangrijk element in een Scandinavisch interieur en wordt vaak gebruikt voor vloeren, meubels en accessoires. Het hout wordt meestal in een lichte tint gehouden, zoals berken of dennenhout. Kies dus voor op maat gemaakte kasten met een minimalistisch ontwerp en hoogwaardige houttypes zoals beuken of walnoot. Ga voor tijdloze kleuren zoals wit, lichtgrijs of natuurlijke houttinten. Voeg slimme opbergoplossingen toe, zoals verborgen laden en ingebouwde planken, om een opgeruimde en serene sfeer te creëren. Laat je kasten een statement maken in je minimalistische Scandinavische interieur.

Textiel speelt ook een grote rol in het interieur. Denk aan lichte gordijnen, zachte wollen dekens, kussens en tapijten om een warme en gezellige sfeer te creëren. Natuurlijke materialen zoals wol, linnen en katoen worden vaak gebruikt voor deze textielproducten. Accessoires worden spaarzaam maar zorgvuldig gekozen.

Realisaties Scandinavisch interieur

Bekijk onze voltooide projecten voor Scandinavische interieurontwerpen hier:

Uitdagend & uniek B&B project

 

Het project moest gezelligheid uitstralen, alsook praktisch en budgetvriendelijk zijn.

Hus Interieur - Portfolio - Keuken met OSB - 7

Keuken, bureau en woonkamer

 

Een uniek design en maatwerk werden doorgetrokken in de woning van dit koppel.

Hus Interieur - Portfolio - Project Schilde - Leefruimte

Volledige inrichting woning

 

Totaalinrichting van de privéwoning van de zaakvoerder van Kast-ID Antwerpen, HUS

Hus Interieur-Portfolio-Project Arendstraat Zurenborg 2

Woonkamer, bar en opbergkast

 

Dit was een ontwerp van de klant dat we tot in detail hebben kunnen uitvoeren ‘à la carte’.

Conclusie

Zin om jouw interieur om te toveren in één van deze stijlen? Bij Hus staan we klaar om je te begeleiden bij het ontwerpen van het interieur dat past bij jouw stijl en behoeften. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak en ontdek de eindeloze mogelijkheden van maatwerk. Transformeer jouw interieur met stijlvolle en functionele kasten die echt het verschil maken.