Portfolio | Unieke maatkasten in dressing, badkamer en slaapkamer
1705
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1705,bridge-core-3.1.1,cooltimeline-body,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Unieke maatkasten

dressing, badkamer en slaapkamer

Project Antwerpen:

In de Amerikalei te Antwerpen zorgen de interieurvormgevers van Hus Antwerpen voor een nieuw uniek interieur met kasten op maat: dressing, badkamerkast, slaapkamerkast en halkast.

 

Wie was de klant:

In dit project was een verbouwing noodzakelijk door de bewoners om de indeling van de ruimtes opnieuw te bepalen. De vorige eigenaar toverde namelijk twee naast elkaar liggende appartementen om tot één appartement. Met als gevolg dat de herverdeling van de ruimtes niet steeds even logisch was.

De interieurdesigners van Hus Antwerpen gingen vol enthousiasme aan de slag. Ze hebben de krijtlijnen uitgezet voor de verbouwing en de aannemer aangestuurd met betrekking tot de indeling van de kamers en de positionering van de technieken.

Om een harmonieus geheel te maken van de ontwerpmatige ingrepen en maatkasten, werd een coherent materialenpalet samengesteld.

 

De interieur uitdagingen:

 • De ietwat ongebruiksvriendelijke inrichting van de vorige verbouwing corrigeren,
 • De specifieke eisen van de klant met betrekking tot de badkamer en de eenheid met het geheel doortrekken in het volledige interieur,
 • Budgetbewust interieurdesign en maatwerk uitwerken met betrekking op herverkoop.

 

Het resultaat van het interieurproject:

Een interieur dat één geheel vormt en perfect afgestemd is op de smaak en noden van de bewoners. Bovendien creëerden we een meerwaarde voor herverkoop. De verbouwing is vlot verlopen met deze mooie foto’s en tevreden klant als resultaat

 

Gebruikte materialen:

 • Als accent materiaal kozen we voor een eiken fineer die zwart ingekleurd werd en vervolgens vernist. Dit laatste maakt dat het materiaal ook bruikbaar is in de badkamer.
 • De wastafels zijn gemaakt van Hi-Macs; een watervast, niet-poreus materiaal dat optimaal is voor dit soort ruimtes.
 • De spiegeldeurtjes van de badkamerkasten zijn langs beide kanten geplaatst wat (letterlijk) extra dimensie en ruimtegevoel creëert.
 • Al het gebruikte glaswerk in de badkamer, onder andere de douchewand, is vervaardigd uit grijs ‘float-glas’. Dit oogt warmer en luxueuzer dan standaardglas. De grijze kleur ervan sluit bovendien mooi aan bij het zwarte eiken fineer.
 • Alle vloeren en wanden in de badkamer zijn bekleed met PU, PolyUrethaan. Dit is een naadloos materiaal dat gegoten wordt, makkelijk te onderhouden is en strak qua vormgeving.
 • Wat betreft verlichting hebben we in het volledige interieur een combinatie van directe en indirecte verlichting gebruikt. Deze laatste geeft een algemeen licht met een perfecte spreiding, terwijl direct licht bepaalde accenten kan leggen. In een dressing is goede verlichting namelijk een noodzaak. De op maat gemaakte led verlichting met de lichtkleur van halogeen verlichting geeft een warm en gezellig licht. De verlichtingsprofielen zijn van Delta Light en werden door Hus op maat gemaakt en bovendien voorzien van led verlichting.
 • In de dressing zijn al onze maatkasten afgesloten met deuren. Zo creëren we rust in een ‘doorloopzone’. Alle kastdeuren zijn voorzien van een matte witte laklook melamine en greeploos te openen via een tip-on systeem. De leggers en de kleur ervan wordt aangepast aan de kasten.
 • Het eiland in de dressing is voorzien van laden van Blum. Wij werken het liefst met Legrabox-laden. Deze zijn zeer slank, in kleur verkrijgbaar en dus perfect op maat van onze kasten.
 • De dressing wordt afgescheiden van de slaapkamer door middel van een pivoterende deur die op kamerhoogte gemaakt werd: zonder greep of frame, zonder zichtbare scharnieren en uiteraard naadloos gelakt.
 • Om eenheid te creëren is er in de badkamer van de dochter een gelijkaardige opstelling geïnstalleerd.
 • Ook in de slaapkamer herkennen we de materialen van de dressing, aangevuld met enkele accenten in zwarte MDF.
Hus Interieur - Portfolio - Project Antwerpen - Badkamer

Geïnspireerd? Maak vrijblijvend een afspraak, onze interieurdesigners helpen u graag verder met uw interieurproject en kasten op maat.

 

Category
Badkamer, Dressing, Halkast, Projecten, Slaapkamer
Tags
Badkamer, Dressing, Gangkast, Halkast, Slaapkamer, TV-kast, Verlichting