De realisatie van een gesloten tv-wand en open bibliotheek

in een uitzonderlijk pand

Project Brussel: Van parkeergarage tot moderne loft

Voor dit aparte project te Brussel kozen we voor een strak interieurontwerp dat we helemaal lieten doorlopen in de woonkamer. Het resultaat? Een elegant TV-wandmeubel met open thuisbibliotheek, volledig op maat en helemaal in functie van deze unieke omgeving. En met uniek, bedoelen we echt wel uniek. Want ooit was deze moderne loft een grauwe autogarage.

Om deze hedendaagse interieurinrichting te benadrukken, kozen we voor de combinatie van zwart en wit, hier nog extra in de verf gezet door kleurrijke details zoals het rode gordijn.

Hoe we aan de slag gingen en welke materialen we gebruikten, lees je hieronder.

De gebruikte materialen:

Voor de uitwerking van de gesloten tv-wand hebben we geopteerd voor een stevig 25mm dikke melamine plaat. De fronten en kastdeuren hebben we vervaardigd uit 18mm melamine met als afwerking ‘super mat’. De donkere binnenkast en de fronten van de maatkast bestaan uit zwarte MDF, ook afgewerkt met matte vernis. Weetje: De matte afwerking geeft het geheel een nog net iets strakkere afwerking.

 

De zijwanden en leggers van de open bibliotheek bestaan uit een 38mm dikke plaat, afgewerkt met HPL. Deze stevige structuur accentueert het prachtige lijnenspel van de betonnen dragers in het plafond. Zo smelt de bibliotheek als het ware samen met deze dankbare omgeving. A match made in heaven.

 

Het ondermeubel is, net zoals de aanliggende fronten, gemaakt uit zwarte MDF. Net als bij de fronten en zichtkanten van het TV meubel, voerden we deze uit in zwarte MDF met matte vernis

De interieur uitdagingen:

Zoals hierboven aangehaald, was deze uitzonderlijke loft te Brussel oorspronkelijk een garage. Dit is onder meer te merken aan de betonnen steunbalken die in een ronde vorm werden geplaatst, mee met de vorm van de ronde inrit van de garage. Maar ook de vloeren, muren en plafonds die niet waterpas staan brachten de nodige interieur uitdagingen met zich mee.
Daarom hebben we de kast volledig ter plaatste opgebouwd en hebben we de fronten, die bewust te hoog zijn gemaakt, schuin afgezaagd mee met het verloop in het plafond. Zo verkregen we een kleine voeg tussen het plafond en de draaideuren, ongeacht hoe schuin het plafond ook liep. Op deze manier creëerden we maatkasten die naadloos passen in het interieur en met respect voor de geschiedenis van het gebouw.

Weetje: Om een zo strak mogelijk resultaat te verkrijgen, werden de deuren van het tv-meubel bovenaan schuin afgewerkt, mee met het verloop in het plafond. Perfectie schuilt namelijk in de details. De deuren van de maatkasten werkten we af in het atelier en ook de wanden van de bibliotheek werden ter plaatse aangepast aan de ruimte.

Het resultaat van het interieurproject:

Een garage omtoveren tot een gezellige woonruimte? Daar zegt het team van Hus geen nee tegen! We zijn dan ook heel trots op het resultaat.

De open bibliotheek geeft plaats aan heel wat mooie boeken en het zwarte ondermeubel met de extra brede lades biedt op zijn beurt veel plaats voor zaken die niet in de spotlight hoeven te staan. De combinatie van een deels open en deels gesloten boekenkast biedt het beste van twee werelden voor liefhebbers van boeken en design.

 

Leuke extra’s

 

Het wandmeubel voor de televisie creëert extra opbergruimte, wat een grote troef is in deze open loft. En wie goed kijkt ziet dat de tv-wand is uitgerust met verschillende led-stroken die ’s avonds een hyper coole sfeer geven.Maar ook voor de grote televisie, die ophangt aan de MDF-structuur, voorzagen we een kabelgeleidingssysteem zodat geen enkele storende kabel zichtbaar is. En dat geldt voor alle toestellen, deze zitten stuk voor stuk netjes verwerkt in de kastenwand zodat enkel de essentie zichtbaar blijft.

 


Uitdaging? Check. Design in relatie met de omgeving? Check. Oog voor detail? Check.
Mission accomplished!

Kast-ID - Hus Jamarlaan 19A 1v Sint-Gillis-18 (Large)

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Projecten