Maatwerk in twee tienerkamers

van broer en zus

Project DR Berlaar

Dit gezin uit Berlaar, Antwerpen is al jaren klant van ons: hun eerste project dateert al van 10 jaar geleden. Nadat wij hun woning en vakantiewoning volledig hadden ingericht, bleven enkel de kinderkamers nog over. Wij vinden het fijn dat het vertrouwen van dit gezin keer op keer bevestigd wordt. Door de jarenlange samenwerking kennen we elkaar ondertussen goed en begrijpen wij hun behoeften ook goed. Dit creëert een zeer aangename sfeer en manier van werken. Voor de kinderkamers op maat waren ze op zoek slaapkamerkasten op maat naar een inrichting die de persoonlijkheid van hun kinderen in de verf zetten.

De interieur uitdagingen

Het verlanglijstje was lang: veel opbergruimte, een grote bureel, plaats voor de hobby’s (waaronder muziek spelen en beluisteren en gamen), een groter bed voor eventuele logés en rekening houden met het geluid in beide kamers en ten opzichte van elkaar. We zijn in ons ontwerp op zoek gegaan naar een totaalconcept waarmee we alle punten van de lijst kunnen afvinken.

De gebruikte materialen

  • Voor de witte delen hebben we een uiterst matte melamine gebruikt, die aanvoelt en eruitziet als gelakte stukken. De donkere kasten zijn gemaakt in een antraciete melamine waardoor ze veel zachter van kleur zijn dan zwart, een belangrijke nuance.
  • De bedden hebben we gemaakt in zwarte mdf, een decoratieve plaatsoort die tot in de kern zwart is gekleurd. We werkten deze af met een Rubio Black olie voor een duurzame bescherming. Het bedframe maakten we in 30mm dikte om het bed meer “body” te geven.
  • Het bureau vervaardigden we in een uiterst krasvaste witte laminaat, die tot in de kern wit gekleurd is. Daardoor zijn de zwarte naden niet zichtbaar en is alles mooi massief wit. Alle laden zijn van Blum Legrabox en zijn steeds wit en zwart gelakt in functie van de kast.
  • Op de scheidingsmuur tussen de kamers voorzagen we een akoestisch paneel van BeComfort. Want met een muzikant aan de ene kant en een gamer aan de andere kant, is dit geen overbodige luxe.
  • Als trouwe supporter van Brugge kreeg de zoon de nodige blauwe accenten in zijn kamer. Deze zijn uitgevoerd in foam, op maat gesneden en gecoat in de blauwe kleur. Hiervoor deden we beroep op Sixinch, een Antwerps bedrijf dat al meer dan tien jaar foamcoated meubels ontwerpt.

Het resultaat van het maatwerk

De kids komen de kamer bijna niet meer uit, wat het grootste bewijs is dat we geslaagd zijn. Alle puntjes zijn afgevinkt, dus het is echt maatwerk op maat van de kinderen, die hier nog jaren van zullen genieten!

Banner-1600x800-1

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Projecten