Maatwerk in de vorm van

vestiaire, open dressing en zwevende kaptafel

Project Dilbeek

In dit project te Dilbeek gingen onze interieurdesigners van Hus Asse aan de slag in zowel de inkom als de grote slaapkamer.

 

In de inkomhal plaatsten we een moderne vestiaire met een geïntegreerde zitbank, die werd voorzien van ledverlichting en een zwartgelakte kledinghanger.

 

Daarnaast werkten we een open dressing uit die de slaapkamer in twee verdeelt. Aan de ene kant bevindt zich de praktische open inloopkast en aan de andere zijde plaatsten we een zwevende kaptafel met een grote spiegelwand. Het plaatje werkten we af met geïntegreerde Delta Light verlichting.

De gebruikte materialen:

  • In de dressing werden de zijwanden en legvlakken vervaardigd in 25mm melamine Lava
  • Voor het zwevend meubel werkten we met 18mm laminaat Lava
  • De geïntegreerde verlichting in de kaptafel is Delta light Micro spy verlichting

 

  • In de vestiaire werden de zijwanden en legvlakken vervaardigd in 25mm Egger wit
  • De fronten werden uitgevoerd in 18mm Unilin wit
  • Voor de open kast werkten we met 18mm laminaat Cosmosgrijs
  • De voorziene ledverlichting is traploos dimbaar 3000K

De interieur uitdagingen:

Bij deze klant was de opdracht tweeledig:

 

  • Enerzijds wilden ze graag hun grote slaapkamer laten omtoveren tot een gezellige en functionele ruimte.
  • Anderzijds wilden ze maatwerk doortrekken in de inkomhal, meer specifiek vroegen ze een vestiaire met een originele touch zonder te veel in te boeten aan functionaliteit. De fronten hadden ze graag in exact dezelfde kleur als de bestaande keuken.

 

Het team van Hus Asse was helemaal klaar voor deze interieur uitdaging!

Het resultaat van het interieurproject:

De grote slaapkamer, met aan twee kanten een schuin dak, deelden we op in 3 zones: open dressing, make-up/kaptafel en slaapkamer.

 

De open dressing in U-vorm zorgt ervoor dat de grote kamer iets kleiner en dus gezelliger aanvoelt. De rugwand van de dressing hebben we bekleed met MDF waartegen we enerzijds de spiegelwand met de Delta Light Microspy verlichting hebben verwerkt en anderzijds het zwevend laminaat meubel hebben opgehangen. Deze verlichting is ideaal om te verwerken aan een make-up tafel. De spots kunnen namelijk traploos verplaatst worden en kunnen naar elke kant gericht worden. In deze open dressing trokken we een praktische indeling door. We creëerden een goede combinatie van hangruimte, extra dikke legplanken, lades en broekensystemen. Zowel het functionele als het esthetische aspect werden gerespecteerd.

 

Het kaptafeltje, gemaakt uit stevig laminaat, maakten we volledig in verstek zodat nergens een storende naad in het meubel zichtbaar is. Doordat de MDF opgebouwd is uit verschillende platen en we scheurvorming wilden vermijden, hebben we de voeg van de platen net extra geaccentueerd. Zo vormt mogelijke scheurvorming geen probleem en krijgt de wand een extra detail. De kasten van de make-up tafel zijn uitgevoerd in de kleur lava. Deze kleur is iets donkerder maar bij genoeg lichtinval geeft deze kleur een warm, gezellig gevoel. Exact waar onze klanten naar op zoek waren.

 

In de vestiaire kozen we ervoor om het grootste deel van de kast te laten verdwijnen in de wand. Dit resultaat verkregen we door de deuren greeploos te voorzien. Het frontmateriaal is een Unilin melamine. Opdat het volledig plaatje klopt, trokken we dezelfde kleur als in de bestaande keuken door in de vestiaire. Om het plaatje een leuk en speels detail te geven, werkten we een open nis uit in zwarte laminaat. Bovendien werd deze open nis voorzien van traploos dimbare ledverlichting, verwerkt in een zwartgelakt profiel. Onze klant had zelf een zwarte kledinghanger gekocht die ons team, met plezier, heeft geïnstalleerd.

Vestiaire op maat Hus Asse

We zijn trots op het resultaat! Bekijk het eindresultaat in onderstaande foto’s. Benieuwd wat wij voor jouw slaapkamer en inkom kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Projecten