Home office, open bibliotheek en vestiaire

in een nieuw jasje

Interieur project Opdorp

In dit drieledig interieurproject te Opdorp, Buggenhout namen we het gelijkvloers onder handen. Zo werkten we een home office met bureau op maat uit die zowel productiviteit als creativiteit stimuleert. Om alle persoonlijke spullen en foto’s mooi te etaleren, vormden we de ruimte achter het bureau om tot een open thuisbibliotheek op maat. Als laatste werkten we een unieke vestiaire op maat uit die naadloos doorloopt over de trap, naar de kast, op de nachthal.

De gebruikte materialen:

  • De eigenlijke kast in de bibliotheek op maat (ook wel corpus genoemd) voorzagen we in 25mm melamine plaatmateriaal met selectieve boringen en 12mm satijn gelakte inzetboxen. Om de persoonlijke spullen letterlijk en figuurlijk in de kijker te zetten, kozen we voor ledverlichting in 3000°K warm wit.

 

  • Het bureaublad in de home office bestaat uit 38mm waterwerende MDF dat rondom volledig bekleed is met full color HPL.

 

  • In de vestiaire op maat werkten we de onderkasten uit in 25mm melamine plaatmateriaal. Voor de fronten van de maatkast kozen we voor 18mm melamine super mat. De verbinding naar de bovenkast en overbouw op de trap werd voorzien in prelac MDF. Deze werden nadien door de klant geschilderd. Bovendien implementeerden we zwarte lichtkoven om decoratieve lichtaccenten op de wanden te creëren. Deze voorzagen we in 12mm zwarte gelakte MDF met daarin zwartgelakte led profielen.

De interieur uitdagingen:

Wij bij Hus Interieur leven voor uitdagingen. Zo maken we van elk project een unieke parel.

In dit project moest de thuisbibliotheek enerzijds huiselijk aanvoelen maar anderzijds ook een leuk en uniek accent bevatten. Aangezien de klant vaak en laat van thuis werkt, diende het bureau bovendien uitgerust te zijn met voldoende opbergruimte.

  • Om de sfeer van de woning door te trekken, kozen we voor het zwart/wit kleurenpalet. De bibliotheek is voornamelijk wit met hier en daar een zwart accent, namelijk 12mm MDF-boxen. Deze boxen zijn volledig naadloos doordat ze gemonteerd gelakt zijn in de spuitcabine.

 

  • Tussen de kasten voorzagen we 2 lichtkoven met dimbare ledverlichting. De openingen hebben we ook hier afgewerkt met zwarte accenten.

 

  • Het bureaublad, de zijwang en de achterwand zijn volledig in verstek gemonteerd. Hiervoor gebruikten we full color HPL om geen zwarte naadvorming te krijgen op de verstekkanten. Tussen het blad en zijwand/achterplaat hebben we een 12mm zwart accentlijntje voorzien.

Bij het ontwerp van de inkom en vestiaire kwam iets meer denkwerk aan te pas. De inkom bevatte een open nis, die op zijn beurt een vestiaire moest worden. De gemetste trapboom liep niet mooi door en werd bijgevolg door ons afgewerkt. De vestiaire op maat moest dus over de trap naadloos overlopen in een strakke kast op de overloop. In de kast op de overloop was het de bedoeling dat de nutsvoorzieningen nog bereikbaar bleven na plaatsing van deze vestiaire.

 

Heel wat uren denk- en tekenwerk later, hebben we een prachtig resultaat bereikt. De kast ziet er zodanig simpel uit maar is eigenlijk vrij complex opgebouwd. Missie geslaagd dus. Ook in deze wand hebben we 2 zwarte lichtkoven voorzien met indirecte led-verlichting.

Het resultaat van het interieurproject:

Onder het motto: “Eén beeld zegt meer dan duizend woorden, geven we jullie hieronder een fotoreeks van het geslaagde resultaat.

Geïnspireerd? Maak vrijblijvend een afspraak, onze interieurdesigners helpen je graag verder met jouw interieurproject en kasten op maat.

Category
Bureau, Dressing, Halkast, Projecten