Een op maat gemaakte oase van rust in de vorm van

badkamer, vestiaire en dressing

Project Dilbeek

De vraag in dit project te Dilbeek was drieledig, met één gemeenschappelijk doel voor ogen. Een badkamer, dressing en vestiaire ontwerpen volledig op maat van de omgeving en de smaak van de klant.

De gebruikte materialen:

 • De eigenlijke kast in de vestiaire (ook wel corpus genoemd) werd voorzien in 25mm dik melamine plaatmateriaal. Voor de fronten gebruikten we 18mm super mat plaatmateriaal.

 

 • Het badkamermeubel werd vervaardigd in verschillende materialen, namelijk:
  • De corpus werd voorzien we in 18mm melamine
  • De fronten werkten we af in 18mm eik fineer
  • De spoelbakken en het kopblad werden naadloos voorzien in Solid Surface
  • De badomkasting werd naadloos voorzien in solid surface

De interieur uitdagingen:

De eerste vraag bestond eruit een dressing te creëren die enerzijds soberheid en rust uitstraalt en anderzijds voldoende opbergruimte voor kledij biedt. En dit alles zonder het gebruik van deuren om de kasten af te schermen.

De grootste uitdagingen lagen echter in de badkamer. In deze ruimte wilden we namelijk zoveel mogelijk uit het vooropgestelde budget halen zonder compromissen te maken in materiaal, indeling of afwerking.

Het resultaat van het interieurproject:

 • De vestiaire werd een sober spel van asymmetrische lijnen. We voegden bewust geen handgrepen toe maar werkten met het Blum Tip-On systeem om de kast volledig één te laten worden met de ruimte. We zijn er immers van overtuigd dat een vestiairekast ofwel een statement moet maken ofwel moet verdwijnen in het geheel. Bij dit project hebben we voor het laatste gekozen. De sensor van het alarm werd, in overleg met de installateur, naar voor gebracht en gemonteerd op een frontpasstuk.
 • De dressing bestaat uit een sobere maar super functionele combinatie van geoptimaliseerde legvlakbreedtes en verschillende hanghoogtes. De kast onder het schuine dak plaatsten we lichtjes naar voren zodat de kast kamerhoog kon gemaakt worden. Met als gevolg dat het geheel een strakkere look kreeg. De rijboringen, dit zijn de gaatjes waarin de dragers van de legvlakken geplaatst worden, zijn voorzien op slechts 3mm diameter. Op deze manier kan de klant de legvlakken verplaatsen zonder de ‘storende’ gaatjes te zien.
 • In de badkamer werden we vroeg in het bouwproces betrokken. Zo konden we in overleg met de loodgieter de posities van alle nutsvoorzieningen bepalen. Denk maar aan koud en warm water, het badmeubel, de spoelbakken en het bad. Het zwevend meubel is voorzien van 2 solid surface spoelbakken die, in het atelier, naadloos aan het topblad zijn verwerkt. Super makkelijk in onderhoud en geen vieze voegjes of naden. De fronten zijn door de klant gekozen in een hoogwaardige eik fineer. De houtnerf van het meubel loopt horizontaal over de fronten en passtukken door. Kleine details maken grote verschillen.
  Vervolgens bestelde de klant een bad dat in ons atelier werd geleverd. Hierdoor konden we de exacte maatvoering van het bad bepalen om dit op de werf naadloos te kunnen afwerken met Solid Surface. Als kers op de taart plaatsten we in de bad ombouw een terugliggend stukje waar indirect led-verlichting voorzien werd. Complete zen na een drukke werkdag.

Geïnspireerd? Maak vrijblijvend een afspraak, onze interieurdesigners helpen je graag verder met jouw interieurproject en kasten op maat.

Category
Badkamer, Dressing, Projecten