De combinatie van oud en nieuw

voor een geslaagd interieurontwerp

Project Rijnkaai Antwerpen

Dit project begon klein maar eindigde met een Hustouch over het volledig interieur. Initieel schakelde de klant ons in om een dressing op maat uit te werken. Maar daar bleef het niet bij. In de jaren die volgden, werkten we het hoofdbord van het bed uit, een slaapkamerkast met commode en een nieuw tv-meubel. Een mooi voorbeeld van een goed onderbouwde klantenrelatie. Bovendien kan de klant genieten van interieuradvies van specialisten die hun interieur en smaak vanbinnen en vanbuiten kennen.

Wie was de klant:

Marc en Herman wonen in een stijlvol appartement met een fantastisch uitzicht over de Schelde. Voorheen woonden ze in een karaktervolle herenwoning, waarvan we een aantal elementen en accenten visueel meenamen in het interieurontwerp van het appartement.

De gebruikte materialen:

    • Melamine met een dikte van 25mm voor de binnenkanten van de kasten.

 

    • De buitenkanten zijn steeds mat gelakt, vaak met gefreesde grepen. Ook hier kozen we voor handwerk, omdat dit mooi is tot in het kleinste detail.

 

    • Voor de wand in de slaapkamer en een deel van de tv-kast gebruikten we eik fineer, die we geborsteld hebben. De tekening is heel mooi en natuurlijk en de textuur is voelbaar.

De interieur uitdagingen:

Het was onze missie (klinkt spannnender dan taak) om in de eerste plaats veel opbergruimte te voorzien en elk hoekje te optimaliseren. Daarnaast werd er rekening gehouden met de meubelstukken die verhuisd werden van het herenhuis naar het nieuwe appartement, meubels met elk een eigen karakter en verhaal. Geen wit, clean interieur maar een karaktervol interieur met voldoende plaats voor persoonlijkheid en geschiedenis. Onze nieuwe meubels dienden hier natuurlijk mooi bij aan te sluiten.

Grote kasten, zoals de dressing, gaan op in de omgeving en creëren een ruimtegevoel. In de woonkamer verwerkten we de rode kleur van het Perzisch tapijt in het tv-meubel. De houtkleur van de meubels trokken we door in de legger. Het resultaat? Een mooie mix van bestaande en nieuwe elementen die samen één geheel vormen.

En deze lijn trokken we ook door in de slaapkamer. Zo is het rood van de commode perfect afgestemd op het rood van de bestaande rolluikkasten van het merk Pastoe.

Het resultaat van het interieurproject:

Bij dit ontwerp hebben we ons toegelegd op het evenwicht tussen de bestaande meubels en de nieuwe elementen, uiteraard in relatie met de omgeving. Samen vormt dit interieur één geheel, volledig op maat van de wensen van de klant en de ruimte. Het geeft dit appartement de dynamiek dat het verdient.

Veel plezier met jullie nieuwe interieur!

Kast-ID Rijnkaai 19 3v Antwerpen-23

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder

Category
Projecten