Tover je verloren hoek om tot

home office met zithoek

Interieur project Wemmel

Je kent het misschien: dat ene verloren hoekje in de leefruimte waarmee je niet echt goed weet wat te doen. In dit project transformeerden we de verloren ruimte tot een inspirerende home office die thuiswerk stimuleert, maar ook een gezellige zithoek om tot rust te komen na de werkuren. 

Wie was de klant:

Familie DLF woonachtig in een bel-étage woning te Wemmel

De gebruikte materialen:

  • De binnenkasten werkten we af in een combinatie van dik plaatmateriaal (25mm dik voor de staande kasten en 18mm dik voor de hangkasten).

 

  • Het bureaublad, verankerd in de achtermuur, werd uitgevoerd in 38mm waterwerende MDF. aan de boven- en onderzijde is deze MDF-plaat afgewerkt met 0.8mm HPL eik motief. De kopse kanten werkten we af met een 0.8mm ABS-band.

 

  • We kozen voor ledverlichting, namelijk 3000°K warm wit licht, voorzien van een draadloze dimmer. Zo kan de klant het licht traploos dimmen naargelang zijn behoeften.

De interieur uitdagingen:

Verloren hoeken vormen een uitdaging in elk interieur. In dit project toverden we deze hoek zodanig om, dat deze drie nieuwe functies kreeg:

 

  • Een mooi bureau op maat die de thuiswerkdagen een stuk aangenamer maakt en waardoor de eettafel vrij blijft.

 

  • Extra opbergruimte

 

  • Een comfortabel zithoekje

Het resultaat van het interieurproject:

Met een aantal kleine ingrepen, maakten we een groot verschil in het interieur. Zo plaatsten we een hoge kolomkast waarin het speelgoed van de kinderen netjes opgeborgen kan worden en die tegelijk het knusse gevoel aan de zithoek geeft.

De zithoek werd voorzien van een stevig tafelblad, waaronder twee grote opbergladen verwerkt zitten. Ideaal als opbergruimte. Bovendien zorgden, dankzij een net kabelmanagement, dat er geen storende kabels op de vloer liggen.

De traploze, dimbare LED-verlichting maakt de zithoek helemaal af. Enerzijds zorgt de verlichting voor een gezellige sfeer en anderzijds kan deze gebruikt worden boven het bureaublad.

hus-interieur-home office

Geïnspireerd? Maak vrijblijvend een afspraak, onze interieurdesigners helpen je graag verder met jouw interieurproject en kasten op maat.

Category
Bureau, Projecten