Een tweede thuis in de tuin dankzij

een buitenkeuken op maat

Project Schilde

In dit project te Schilde toverden we een bijgebouw in de tuin om tot een unieke buitenkeuken. Een aanrader voor elke kookliefhebber met een hart voor het buitenleven. Dankzij deze keuken op maat kan de klant optimaal genieten doorheen alle seizoenen. De beschutting zorgt namelijk voor de mogelijkheid om langer te genieten tijdens de koudere dagen. Bovendien voorzagen we een grote tafel met voldoende zitplaatsen zodat de klant gezellig kan ontspannen met vrienden en familie. Dankzij het vakmanschap en maatwerk creëerden we als het ware een tweede thuis in de tuin. Benieuwd hoe dit project tot stand kwam? Lees dan zeker verder.

De klant:

Het koppel is al een tijdje klant bij Hus Antwerpen. Zo werkten we al meerdere kasten uit in hun woning. We waren heel blij om opnieuw het vertrouwen te krijgen voor de inrichting van deze buitenruimte. De man des huizes, Bert, is zaakvoerder bij Miniflat, d.i. een bedrijf dat dit soort bijgebouwen verkoopt, produceert en plaatst. Dit project is dan ook het resultaat van een succesvolle samenwerking. Het is altijd fijn om met een echte vakman samen te werken. De combinatie van onze kennis en vakmanschap resulteert in deze interieurparel.

De gebruikte materialen:

In deze buitenbouw voorzagen we een hoge tafel om aan te zitten met vrienden en familie. Daarnaast plaatsten we enkele maatkasten in de buitenkeuken. De ijskast integreerden we netjes in het geheel. De spoelbak en kraan maken het geheel af en geven bovendien extra comfort aan deze buitenruimte.

 

Voor de spoelbak werkten we met het onderhoudsvriendelijke materiaal Fraganit van Franke. Zoals op de foto’s te zien, is deze matte antraciet kleur de perfecte match met alle andere donkere accenten. Een bewust duurzame keuze en bovendien ook een streling voor het oog. Dubbele winst!

 

De kraan van het merk Damixa biedt design en functionaliteit in één. Het design van Damixa is diepgeworteld in de Deense en Nordic designtradities, die vaak gekarakteriseerd worden door eenvoudige lijnen en een tijdloos uiterlijk.

 

Het grootste deel van het materiaal bestaat uit een laagje beton. Deze laag van 2mm echt beton werd aangebracht op groene MDF-dragers, de watervaste variant van traditionele MDF. Op deze manier is het mogelijk om bepaalde onderdelen van het interieur eruit te laten zien en voelen als beton, maar construeren we ze eigenlijk zoals we meubels maken. Het resultaat is een eenheid tussen de ruimte en de meubels, zoals je ook zal opmerken in de foto’s.

 

De gepolierde betonvloer zorgde voor enkele uitdagingen, maar het resultaat mag gezien worden. Deze duurzame vloer geeft het buitengebouw een tijdloos en sfeervol karakter. We kozen ervoor om de balans in het interieur te bewaren door de keuze te beperken tot enkele houtsoorten en kleuren.

De interieur uitdagingen:

De materiaalkeuze was in dit project een uitdagende opdracht. Bij de keuze en het gebruik van nieuwe materialen, die geen massaproduct zijn, gaat er namelijk steeds een intense zoektocht aan vooraf.

 

Het materiaal dat we gebruikten voor de tafel was initieel enkel beschikbaar in 18 mm. De fabrikant voorziet dit soort materiaal hoofdzakelijk decoratief als bijvoorbeeld een deur aan een kast. Ook het keukenblad wilden we wat meer body geven door het dikker te laten uitvoeren.

 

Links naast de keuken werkten we een minimalistische pivoterende deur op maat uit. Deze verschaft de toegang tot de ruimtes achteraan het gebouw. Deze op maat gemaakte deur voorzagen we van een blok stab kern, d.i. een massieve dikke plaat die vormvast en stabiel is.

 

Een sterk staaltje techniek was vereist voor deze opdracht. Daar zegt Hus geen nee tegen! Onze vakmensen in het atelier beschikken over de juiste know-how om deze problemen te tackelen. En zo komt het echte ambacht van een meubelmaker weer goed van pas.

Het resultaat van het interieurproject:

Het resultaat is er eentje om trots op te zijn. De balans tussen het materiaal en de betonnen vloer zit helemaal juist. Opnieuw kozen we voor authentieke materialen. Onze klant die er al tal van feestjes organiseerde (coronaproof weliswaar) is het mooiste bewijs dat er veel plezier wordt beleefd aan dit ontwerp. Veel plezier met jullie Poolhouse, of beter: Coolhouse!

Buitenkeuken in de tuin - Hus Interieur

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Projecten