Badkamerrenovatie

aanpassing van een bestaand badmeubel

Project Beersel

De aanpassing van een bestaand, misplaatst badmeubel.

 

Wie was de klant:

Mijnheer en Mevrouw SCH te Beersel

 

Gebruikte materialen:

  • Satijnlak super mat anti-fingerprint
  • Solid surface classic White

De interieur uitdagingen:

In dit project hebben de interieurarchitecten van Hus Asse een nieuw ontwerp uitgedacht voor een misplaatst badmeubel. De klant had in het verleden een totaalaannemer onder de arm genomen voor de renovatie van zijn badkamer. Aan het einde van de rit was de klant niet tevreden met het geleverde werk en klopte hij aan bij Hus Asse. We kregen de opdracht om maximaal rendement te halen uit het ontwerp voor zijn nieuwe badkamer.

In dit interieurproject stootten we op enkele uitdagingen, namelijk
– Het huidige bad dat schuin geplaatst was,
– Het mooie kraanwerk van Vola dat niet correct geïnstalleerd werd,
– Voedingskabels voor verlichting die niet correct voorzien waren

We grepen deze kans met beide handen om een nieuw, leuk badmeubel te ontwerpen en het bad uit te kleden tegen een zo concurrentieel mogelijk budget.

 

Het resultaat van het interieurproject:

  • Het bad en de positie van de afvoeringen, leidingen en kraanwerk waren de vaste elementen in dit badkamerontwerp. De vervanging van deze elementen zou een grote kost betekenen. Met dit ontwerp als basis, hebben we een strak badkamermeubel ontworpen. De binnenkant is voorzien in witte melamine en de fronten in super matte satijnlijk met anti-fingerprint vernis.
  • De zichtkanten van het meubel (zij- en bovenkant) en de uitkasting van het bad hebben we naadloos voorzien in Solid Surface. Het sprak voor zich dat we ook een geïntegreerde spoeltafel zouden voorzien.
  • Het kraanwerk van het bad werd gedemonteerd en op correcte manier teruggeplaatst tegen de zijwand van het meubel. Alle leidingen zitten nu netjes in het meubel, uit het zicht onttrokken.
  • Boven het badkamermeubel hebben we, deels om het foute tegelwerk te verbergen, een strakke spiegelwand voorzien met frontale led-verlichting die traploos dimbaar is. Dit is uiteraard leuk meegenomen want zo zorgt de led meteen voor een rustgevende sfeer wanneer de bouwheer, na een lange werkdag, een deugddoend bad wil nemen.

Onze tussenkomt heeft zo zijn vruchten afgeworpen. Een resultaat om fier op te zijn.

Geïnspireerd? Badkamer renoveren? Maak gratis en vrijblijvend een afspraak, onze interieurdesigners helpen u graag verder met uw interieurproject en kasten op maat.

Category
Accenten, Badkamer, Projecten