Project JPC

Collection Antwerpen

Project:

Een winkel met bruids- en feestkledij voor vrouwen. We hebben hier in fases de toonzaal mee helpen inrichten, want het betreft reeds een samenwerking van vele jaren. Jean Paul heeft al jaren het vertrouwen aan ons geschonken en samen met de groei van zijn zaak hebben wij in elke fase ook een deel van de inrichting op ons genomen. In dit geval wist de klant steeds perfect wat en hoe hij het wou, en zijn wij de “partner in crime” om al de wensen om te zetten in het interieur.

 

Klant:

Jean Paul is reeds jaren een goede klant en onze samenwerking is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. Hij weet dat er bij een nieuw project tijdig en met oog voor detail zal opgeleverd worden. En dat is voor de klant een zorg minder. Op die manier kan Jean Paul zich focussen zijn werkelijke passie: mode.
JPC Collection is al jaren een gevestigde waarde in het Antwerpse en heeft reeds geleverd voor een heel aantal tv programma’s zoals “The Dress” (“De Jurk”) en “Blind Getrouwd”. Tal van bekende Vlamingen laten zich kleden door JPC collection en waarderen zijn oog voor de laatste mode, de kwaliteit en onberispelijke afwerking. De afwerking gebeurt trouwens nog steeds in de ateliers boven.

 

Materiaal:

  • Wit melamine laklook. Zeer mat en bijna niet te onderscheiden van lak.
  • Olijfhout: dit als rode draad door de verdiepingen heen, van de kelder tot op het eerste verdiep. Deze warme houtsoort geeft wat tegengewicht aan de vele witte delen in het interieur, de kasten en de kledij.
  • De grote deurkrukken op de kasten zijn een eigen ontwerp, volledig op maat gemaakt en verchroomd. Dit laatste was geen eenvoudige klus. We zochten ervaren vakmensen om deze in messing te maken, enkel deze metaalsoort is de beste geleider voor het chroom. Met dit ontwerp klopten we aan bij een vakman die over een groot genoeg bad beschikte om deze te chromeren. Chroom wordt namelijk aangebracht door te dompelen in een bad en via elektrische spanning hecht deze zich aan het voorwerp. Allen een specialiteit, zeer ver van het standaard gegeven.

 

De uitdagingen:

Maatwerk met veel opbergruimte, want er moeten immers zeer veel jurken weggehangen worden. Deze jurken dadelijk te zien krijgen bij het binnenkomen, zorgt voor teveel prikkels. Ze moeten daarentegen op maat van de klant kunnen gepresenteerd worden. De vele kasten mogen uiteraard niet te veel op de voorgrond treden, de jurken zijn de werkelijke juweeltjes. We creëerden een zekere gezelligheid door warme materialen terug te laten komen en leuke details zoals de chromen grepen om het geheel af te werken.

 

Het resultaat:

Het resultaat is een interieur in evenwicht, met rode draad doorheen het hele gebouw. Van de eerste ingreep een 10-tal jaar geleden tot nu, is dit materialenpalet nog steeds hedendaags en tijdloos. Een perfecte combo met alle mooie bruids- en feestkledij. Bovenal een leuke samenwerking van jaren, waar de appreciatie elk jaar toeneemt voor deze echte Belgische ondernemer, made in Belgium.

 

Category
Projecten, Winkel- en kantoorinrichting