Realisatie multifunctionele kamer

thuiskantoor, logeerkamer

Project Antwerpen:

De omtovering van een ruimte tot een multifunctionele kamer. Tijdens de week doet de kamer dienst als inspirerend thuiskantoor, in het weekend als een knusse logeerkamer en speelparadijs voor de kleinkinderen.

 

Wie was de klant:

Desbetreffende klant was een oude bekende voor de interieurarchitecten van Hus Antwerpen. Ze hebben namelijk al succesvolle interieurprojecten met onze maatkasten achter de rug en bovendien enkele uitdagende toekomstplannen op tafel liggen.

Gebruikte materialen:

    • Voor de kasten op maat en hun structuur werd gekozen om te werken met melamine, een krasvast en onderhoudsvriendelijk materiaal. De kopse afboording is gekleurd in de massa, beschermt de randen en maakt van deze kast een duurzaam ontwerp. De deurtjes van de maatkasten hebben een matte lak look structuur gekregen, want het oog wil natuurlijk ook wat.

 

    • Voor de realisatie van het bureaublad werkten we met Fenix, een duurzaam laminaat van de laatste generatie. Dit bijzonder, zelfherstellend materiaal is bewerkt met nanotechnologie.
      Bovendien is het makkelijk schoon te maken en stelt het ons in staat om kleine krasjes uit het werkblad te halen. Het regenereert zichzelf en is bijgevolg dus uitermate geschikt voor de toepassing van bureaublad. Ontdek hier meer over Fenix.

 

    • Voor de kleuraccenten hebben we met laminaat van Abet Laminati Een Italiaanse firma die duurzame laminaten maakt in de mooiste kleuren.

 

    • De massief eiken latjes doen dienst als ladder naar de gezellige cocoon bovenaan. Deze werden op maat geïntegreerd in de open bibliotheek en maken deel uit van de kast. Ze geven grip voor de voeten en handen bij het beklimmen van de kast.

 

De interieur uitdagingen:

Een kleine kamer, met grote uitdagingen. Hoewel de kamer lang en smal is, hebben we zoveel mogelijk beschikbare ruimte proberen creëren. De vraag van de klant was tweeledig.

Enerzijds vroegen ze om een op maat gemaakt thuiskantoor te maken met plaats voor printer, gesloten opbergruimte en open bibliotheek. 

Anderzijds hebben ze regelmatig hun kleinkinderen op bezoek. Een slaapkamer voor de drie spruiten was dus een noodzaak. Dé grote uitdaging bestond eruit om deze verschillende functies in één kamer samen te brengen: spelen, slapen en werken.

Designers van Hus: ready, set, go!

 

Het resultaat van het interieurproject:

We zijn erin geslaagd om een brede glimlach op het gezicht van de kleinkinderen te toveren. Bovendien werkt onze klant zeer graag aan het bureau in zijn nieuwe thuiskantoor, waar het perfecte daglicht binnenvalt. De printer werd netjes weggeborgen en er is voldoende plaats voor alle dossiers.

 

Door de ladders en bibliotheken te combineren, hebben we veel plaats bespaard en deze ruimte kunnen benutten als opbergruimte. De bedden op hoogte inbouwen in de wand was cruciaal in dit ontwerp.

 

Elke nis kreeg zijn eigen legger en elk stopcontact werd ingebouwd. Zo heeft ieder zijn eigen leeslamp en is er bovendien plaats voor boekjes en knuffels. Zelfs de matrassen hebben we op maat laten maken, perfect passend in de nissen en op maat van de kinderen.

 

In de multifunctionele meubels is voldoende plaats voor alle verkleedkleren, spelletjes en boeken. Een waar speelparadijs wanneer de grootouders nog eens voor babysit spelen.

 

De samenwerking met HUS verliep uitstekend. Vanaf ontwerpfase was er een prima klik met de Hus-designer waardoor onze wensen vertaald werden in een optimised concept. Uitvoering, plaatsing en oplevering was een prima voorbeeld van hoe het moet in de praktijk met excellent resultaat. Dank aan ganse Hus- team te Antwerpen.

Geïnspireerd? Maak vrijblijvend een afspraak, onze interieurdesigners helpen u graag verder met uw interieurproject en kasten op maat.

Category

Accenten, Bureau, Projecten, Slaapkamer