Een slaapkamer transformatie op maat

Project Merchtem

Deze klant uit Merchtem is tot bij ons gekomen voor de transformatie van een grote slaapkamer tot een gezellige slaapkamer met een ingebouwde dressing op maat.

 

De klant stelde ons voor een uitdaging die we niet zo heel vaak krijgen: een slaapkamer die té groot is. Nu kan je denken, liever een te grote dan een te kleine slaapkamer, maar een té grote slaapkamer voelt leeg en ongezellig aan. We moesten dus dringend aan de slag.

De interieur uitdagingen

We zijn op zoek gegaan naar waar onze klant het meeste behoefte aan had. Een volledige dressing was niet nodig want de woning was al goed voorzien van kasten. De klant had graag extra opbergruimte zonder dat er werd ingeboet aan de grootte van de kamer. De ideale oplossing? Jawel, een dressing op maat!

De gebruikte materialen

In dit project gebruikten we een combinatie van verschillende materialen:

 

  • Voor de maatmeubelen gebruikten we een witte melamineplaat
  • De grepen maakten we uit massief multiplex
  • Voor de valse wanden gebruikten we MDF platen
  • Voor de schuifdeuren gebruikten we plaatmateriaal met aluminium rails

Het resultaat van het maatwerk

We hebben over de hele breedte van de slaapkamer een strakke wand geplaatst. Deze wand is van links naar rechts als volgt opgebouwd;

 

  • Een dubbele maatkast met 4 draaideuren
  • Een dubbele schuifdeur die achter de MDF wanden kan geschoven worden
  • Een maatkast met 2 draaideuren

 

Om er onze eigen twist aan te geven hebben we de draaideuren voorzien van grepen uit massieve multiplex in zwaluwstaartvorm. Deze zijn in ons eigen atelier gemaakt.

 

De volledige achterwand van deze wand hebben we uitgekleed in MDF. De wand heeft de klant nog geschilderd na de plaatsing. Hierdoor lijkt de wand in voorbestemde ‘nissen’ te staan. Het resultaat: een gezellige slaapkamer met dressing op maat én een tevreden klant.

Hus Hunsberg 62 Merchtem-20

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Dressing, Projecten, Slaapkamer