Interieurontwerp en maatkasten
64
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-64,cooltimeline-body,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Hus Interieur - Portfolio - Project Postel - Woonkamer

 

Project HUS T Postel

Postel

Woonkamer, tv, Hifi en opbergkast

 

Materiaal:

Supermat gelakte delen, op maat aangemaakte kleur.

Binnenzijde zwart eiken structuur, met zwarte Legrabox laden van Blum voor de CD’s en DVD’s.

Schuifdeuren met op maat gemaakte grepen in staal, gelakt in de kleur van de kast.

 

Klant:

De familie Tobben, in samenwerking met binnenhuisarchitect Eyskens.

Deze samenwerking was niet aan zijn proefstuk toe en is wederom het resultaat van een persoonlijk ontwerp op maat van het interieur van de klant.

 

De uitdagingen:

De grote ruimte, een authentiek kader, kleur en extra karakter geven. Dit wordt uiteraard afgestemd op het meubilair zoals de zetels en tapijten. De kleurtoon is ontstaan en afgestemd op de roze geaderde marmeren haardbekleding die reeds aanwezig was. Het betreft deze keer een hangkast, waarvan het gewicht evenredig is aan haar – toch wel grote – omvang. Uiteraard moest de kast naadloos uit één stuk vervaardigd worden en stevig verankerd worden in de muur. Ogenschijnlijk een makkelijke minimalistische opstelling, maar waarbij toch het nodige technische denkwerk kwam kijken. Van bij de opbouw in onze ateliers moest met het gewicht immers rekening gehouden worden.

 

Het resultaat:

Een kast die mooi aansluit bij de omgeving. Zetels, tapijt, marmeren schouw en vloer komen allemaal mooi samen. Een geheel, ondanks het individueel karakter van elk stuk op zich.

Alles zit netjes weggeborgen en wordt aan het oog onttrokken. De grote kast die hiervoor nodig was blijft mooi in verhouding staan tot haar omgeving. Na vaak neutrale kasten te ontwerpen is het zeer fijn om met een persoonlijk en eigenzinnig ontwerp te laten zien dat kleurgebruik ook tijdloos en harmonieus kan zijn. Met alle lof voor de klant die daarin gevolgd is en terecht trots is op de nieuwe aanwinst.

 

De ritten naar het mooie Postel, vlakbij de abdij, waren een extraatje voor ons. Een mooie herinnering aan een geslaagd project en weer een tevreden klant erbij.

Category
Design, Interieur, Woonkamer
Tags
Opbergkast, TV-kast, Woonkamer