Maatwerk in een

home office en windowseat

Project Humbeek

In dit project in Humbeek, Grimbergen werkte het team van Hus Asse maatwerk uit in een home office met bureau op maat en windowseat. Ontdek hieronder het resultaat.

De interieur uitdagingen

In dit project gingen we de uitdaging aan om een home office en windowseat strak en functioneel in te richten met enkele speelse toetsen.

 

Bij de windowseat – het woord zegt het zelf – is het raam het middelpunt van de belangstelling. Hier was het de uitdaging om de kasten zo min mogelijk te laten opvallen en tegelijkertijd zoveel mogelijk kastruimte te creëren.

 

Ook in de home office speelt het raam een belangrijke rol. We hebben dan ook gekozen om het bureaublad hierop af te stemmen – de werkdag is immers een stuk leuker als je af en toe naar buiten kan kijken. De uitdaging hier was het bureaublad op maat dat met een lengte van maar liefst 4m5 maximale flexibiliteit voorziet.

De gebruikte materialen

Zowel in de home office als de windowseat werkten we met kleuren die doorheen de hele woning terugkomen: wit, hout en zwarte accenten.

 

Voor de meeste kasten in de home office gebruikten we een witte melamine. Voor de bureau gingen we voor een mix van verschillende materialen:

 

  • De ladekasten zijn uitgevoerd in een zwarte melamine met een houtstructuur
  • De zwevende leggers zijn uitgevoerd in een laminaat gemaakt van natuureik.
  • Het bureaublad is vervaardigd in een witte full color laminaat die tot de kern gekleurd is

 

Bij de windowseat werden deze materialen herhaald: de maatkasten rond het raam bestaan uit dezelfde witte melamine en ook de omkadering van het raam is uitgevoerd in dezelfde laminaat als de zwevende leggers van de home office.

Het resultaat van het maatwerk

Het eindresultaat is een harmonieus geheel met een aantal speelse toetsen.

 

Bij de windowseat hebben we als het ware het raam ‘ingekaderd’ en tegelijkertijd een ruime zitplaats gecreëerd. Achter de witte asymmetrische deuren, die een subtiele speelsheid vertonen, zijn de kasten volledig ingedeeld naar de behoeften van de klant. Zowel de kleuren als het ontwerp van de windowseat gaan harmonieus over in de rest van de woning. Dit creëert een rustige en subtiele sfeer.

 

Deze sfeer trokken we ook door in de home office. Bij het binnenwandelen in de ruimte merk je direct de speelse volumes en kleuren. Door de ladeblok uit te lijnen met de tegenoverstaande muur en het materiaal af te stemmen op het raam kregen we ook hier een harmonieus geheel.

 

Dit wordt opnieuw herhaald rechts van het raam met enkele zwevende leggers in hetzelfde materiaal als de windowseat. Tegenover het bureaublad hebben we over de volledige lengte een maatkast voorzien voor maximale opbergruimte. Deze is ook gemaakt in dezelfde witte kleur, waardoor de maatkast een uiterst subtiel element in de ruimte vormt.

 

In dit harmonieuze interieur zijn rust en orde gegarandeerd!

Hus-Viooltjeshof-10-Humbeek-3-1600x800

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Bureau, Projecten