De inrichting van een

thuiswerkplek op maat

Project Beersel

In dit huis van de heer en mevrouw Leroy in Beersel hebben we een thuiswerkplek met bureau op maat ingericht. Het doel: een clean desk met veel opbergruimte. Ontdek hieronder het resultaat.

 

De interieur uitdagingen

In dit project gingen we de uitdaging aan om een open ruimte, grenzend aan de leefruimte, in te richten als thuiswerkplek. We kregen de opdracht om veel ruimte te creëren, het vloerstopcontact elegant te verbergen, de stroomkabels netjes weg te werken met een kabelgeleiding en de schuine muur mee uit te werken.

 

De gebruikte materialen

In dit project gebruikten we een combinatie van verschillende materialen:

  • De kamerhoge wandkasten zijn uitgevoerd in 25mm dikke melamine panelen en afgewerkt in een neutrale kleur.
  • De hangkasten zijn uitgevoerd in 18mm dikke melamine panelen die gemaakt zijn van donker eikenhout.
  • De fronten bestaan uit een combinatie van gebroken wit en donker eikenhout.
  • Het bureaublad is uitgevoerd in een 50mm dikke mdf-plaat afgewerkt met HPL.

 

Het resultaat van het maatwerk

De wandkast aan de achterzijde van het kantoor straalt rust en kalmte uit. Achter de strakke panelen, bedienbaar met een push to open openingssysteem, schuilen talloze opbergmogelijkheden met zelfs enkele binnenlades.

De hangkast volgt de schuine knik in de muur en dient enerzijds als steun voor het bureaublad, maar anderzijds ook als dekking om het stopcontact van de printer te verbergen.

Op deze hangkast hebben we een L-vormig bureaublad voorzien. Centraal in het blad freesden we een goot uit om de kabels naar het stopcontact te verbergen. De goot hebben we afgesloten met een gelakt aluminium latje.

In het bureaublad plaatsen we een donker eikenhouten verticaal paneel om het vloerstopcontact te verbergen. Zo is er, vanuit de leefruimte, geen enkele stroomkabel zichtbaar en kan men hier echt spreken van een ‘clean desk’.

 

Orde, rust en productiviteit gegarandeerd!

Benieuwd wat wij voor jouw interieur kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder.

Category
Bureau, Projecten