Slimme tips voor kleine ruimtes: maatkasten als game changer

Slimme tips voor kleine ruimtes: maatkasten als game changer

Slimme tips voor kleine ruimtes: maatkasten als game changer

Kleine ruimtes kunnen uitdagend zijn om in te richten, maar met inbouwkasten op maat kun je elke vierkante centimeter optimaal benutten. Ontdek de meerwaarde van maatkasten en hoe ze verschillende kleine ruimtes kunnen transformeren. Van een knusse slaapkamer tot een slimme indeling van een kleine dressing, leer hoe maatkasten en inbouwkasten het verschil kunnen maken in jouw compacte ruimtes.

Tips voor een kleine slaapkamer

In een kleine slaapkamer is het essentieel om elke centimeter efficiënt te gebruiken. Maatkasten bieden oplossingen op maat om de beschikbare ruimte te optimaliseren. Denk aan ingebouwde kasten met slimme indelingen, zoals uittrekbare kledingrekken, geïntegreerde planken en verborgen lades. Hierdoor creëer je niet alleen voldoende opbergruimte voor kleding en accessoires, maar ook een opgeruimde en serene slaapomgeving. We geven een aantal tips ter inspiratie mee:

7 praktische tips

 • Minimaliseer meubels: kies alleen de essentiële meubelstukken voor de slaapkamer, zoals een bed, nachtkastje en kledingkast. Vermijd overbodige meubels die de ruimte vol maken.
 • Gebruik multifunctionele maatkasten: kies voor maatkasten die meerdere functies kunnen vervullen, zoals een bed met ingebouwde opberglades of een bureau dat ook als kaptafel kan dienen.
 • Kies lichte kleuren: gebruik lichte kleuren op de muren en het plafond om de kamer groter en luchtiger te laten lijken. Dit helpt ook om meer natuurlijk licht te weerkaatsen en de ruimte helderder te maken.
 • Gebruik spiegels: hang een grote spiegel aan de muur om de illusie van extra ruimte te creëren. Spiegels weerkaatsen licht en kunnen een kleine slaapkamer groter laten lijken.
 • Ga voor slimme verlichting: gebruik verschillende lichtbronnen, zoals wandlampen, staande lampen en tafellampen, om een warme en gezellige sfeer te creëren. Richt het licht op strategische plaatsen om donkere hoeken te vermijden.
 • Creëer verticale opslagruimte: maak gebruik van de hoogte van de kamer door hoge boekenplanken of kasten te plaatsen. Dit helpt om de vloerruimte vrij te maken en zorgt voor extra opslagruimte.
 • Gebruik slimme gordijnen: hang gordijnen op die lichtdoorlatend zijn en eenvoudig geopend kunnen worden. Hierdoor krijg je meer natuurlijk licht binnen en lijkt de ruimte ruimer.


Met deze praktische tips kun je een kleine slaapkamer functioneel en esthetisch inrichten, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte. Wil je graag in gesprek gaan met één van onze interieurexperts om te brainstormen over de indeling van je ruimte? Maak een afspraak in onze toonzaal te Antwerpen of Asse

Tips voor een kleine dressing

Een kleine dressing vraagt om een slimme indeling om al jouw kleding en accessoires georganiseerd te houden. Maatkasten bieden talloze mogelijkheden om een praktische en stijlvolle dressing te creëren. Kies voor maatkasten met uitschuifbare schoenenrekken, geïntegreerde laden voor sieraden en vakken voor het opbergen van riemen en stropdassen. Met maatkasten kun je zelfs een compacte ruimte omtoveren tot een luxueuze en functionele dressing. We geven een aantal tips ter inspiratie mee:

7 praktische tips

 • Gebruik ruimtebesparende hangers: gebruik slanke en ruimtebesparende hangers, zoals fluwelen hangers, om kleding op te hangen. Deze nemen minder ruimte in beslag dan dikke plastic of houten hangers.
 • Maak gebruik van deuren: hang haken aan de binnenkant van de deur om extra opbergruimte te creëren voor bijvoorbeeld sjaals, riemen of handtassen.
 • Installeer uitschuifbare stangen: plaats uitschuifbare stangen in de kast om extra ophangruimte te creëren voor bijvoorbeeld korte kledingstukken, zoals rokken of shirts. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de hoogte van de kast en hou je toch alles overzichtelijk.
 • Creëer een schoenenopslag: maak gebruik van een schoenenrek of schoenenorganizer om je schoenen geordend te houden. Plaats het schoenenrek onder hangende kleding of aan de zijkant van de kast om ruimte te besparen.
 • Gebruik spiegels: hang een spiegel aan de binnenkant van de kastdeur of aan de muur in de dressingruimte. Dit creëert niet alleen een gevoel van ruimte, maar maakt het ook handig om outfits te bekijken en te beoordelen.
 • Verlichting: zorg voor voldoende verlichting in de dressingruimte om de kleding goed te kunnen zien. Hang bijvoorbeeld een heldere lamp op in de buurt van de kledingstang en plaats een spiegel met ingebouwde verlichting.
 • Regelmatige organisatie: houd de dressingruimte georganiseerd door regelmatig door je kleding en accessoires te gaan en items weg te doen die je niet meer draagt. Zo creëer je meer ruimte voor nieuwe items en blijft de dressing opgeruimd.

 

Overweeg je een kleine dressing in jouw woning? Maak dan zeker foto’s van de huidige situatie zonder op te ruimen. Op die manier zullen onze experts de pijnpunten kunnen analyseren om de dressing op maat van jouw noden in te richten.

Tips voor multifunctionele ruimtes

Bij het inrichten van een appartement of klein huis is het vaak nodig om verschillende functies te combineren in één ruimte. Maatkasten kunnen hierbij een cruciale rol spelen. Denk aan een op maat gemaakte wandkast met geïntegreerde bureau-elementen voor een thuiskantoor in een kleine studio. Maatkasten bieden flexibiliteit en personalisatie om verschillende functies naadloos te integreren in kleine ruimtes.

6 praktische tips

 • Ruimteplanning: begin met het plannen van de indeling van de ruimte. Identificeer de verschillende functies die je wilt opnemen en bepaal hoe je ze het beste kunt combineren. Of neem een foto van de huidige situatie en bespreek deze met een expert om je te begeleiden bij bepaalde pijnpunten. 
 • Flexibele meubels: Kies voor meubels die meerdere functies kunnen vervullen.
 • Opklapbare of uitschuifbare meubels: overweeg meubelstukken zoals een opklapbare eettafel die je kunt neerklappen wanneer je deze niet gebruikt, of een uitschuifbaar bureau dat kan worden ingeklapt wanneer je de ruimte wilt vrijmaken.
 • Gebruik lichte kleuren: kies lichte kleuren voor de muren en het plafond om de ruimte groter en luchtiger te laten lijken. Dit helpt ook om de verschillende zones visueel te scheiden.
 • Verlichting: Zorg voor voldoende verlichting in elke functionele zone. Gebruik verschillende soorten verlichting, zoals staande lampen, wandlampen en tafellampen, om de juiste sfeer en functionaliteit te creëren in elke zone.
 • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: houd in gedachten dat de behoeften en functies van de ruimte in de loop van de tijd kunnen veranderen. Zorg ervoor dat de inrichting flexibel is en gemakkelijk kan worden aangepast aan nieuwe vereisten.

 

Herken je een multifunctionele ruimte in je woning en wil je deze efficiënt indelen? Ook hoer geven we als tip: maak foto’s van de huidige situatie zonder op te ruimen. Op die manier zullen onze experts de pijnpunten kunnen analyseren om de multifunctionele ruimte op maat van jouw noden in te richten.

Conclusie

Benut de waardevolle ruimte in jouw interieur optimaal met maatkasten van HUS. Maak vandaag nog een afspraak in onze showrooms en ontdek de mogelijkheden van maatwerk voor jouw kleine slaapkamer, dressing of multifunctionele ruimte. Laat onze experts je begeleiden bij het ontwerpen van slimme oplossingen die perfect aansluiten bij jouw behoeften en stijl. Transformeer jouw kleine ruimtes in praktische en stijlvolle oases met maatkasten als game changer.

Realisaties van HUS

Deze realisaties laten zien hoe HUS heeft bijgedragen aan het transformeren van diverse ruimtes om ze beter te benutten en aan te passen aan de behoeften van de gebruikers. Hieronder vind je enkele voorbeelden van dergelijke projecten of bekijk alle realisaties.

Project Gent

 

Home office, dressing, opbergkast, spiegelwand in één ruimte.

Project Antwerpen

 

 Home office, logeerkamer en speelparadijs in één ruimte.