05 nov De 5 grootste ergernissen van thuiswerken op een rijtje
Thuiswerken
De 5 grootste ergernissen op een rijtje
Terwijl thuiswerken op veel plaatsen eerder uitzondering dan regel was, heeft dit in 2020 een flinke 180° draai gehad. Het was even aanpassen, maar inmiddels is het goed ingeburgerd en hebben we onze draai gevonden. Of net niet? ‘Het nieuwe’ is er alleszins af, tijd voor een kritische blik.
Thuiswerken aangenamer maken?
Aan een slechte internetverbinding en enthousiaste kinderen kunnen we niets veranderen. Toch kunnen we thuiswerken 80% aangenamer maken. Benieuwd? We zetten de 5 grootste ergernissen even op een rijtje en bieden telkens een gepaste oplossing:
1 – Geluidsoverlast bij thuiswerken
De absolute nummer 1 van ergernissen is geluidsoverlast (en dat geldt niet enkel voor thuiswerkers). Niet iedereen heeft de luxe over een gesloten bureauruimte te beschikken, wat het een complexer euvel maakt. Gelukkig zijn de mogelijkheden hierbij zo goed als onuitputtelijk en laat dit nu ook 1 van onze eerste stappen zijn bij elke interieuringreep.
Wist je dat je geluidsoverlast gedeeltelijk of volledig kan laten verdwijnen, zonder breekwerk en/of interieuringrepen? Lees hier alles over.
2 – Je staart je blind op een rommelig interieur
Valt het je ook op dat sinds je meer thuis bent, je je begint te storen aan zaken die voordien helemaal niet opvielen? Wel, je bent niet alleen. Bijlange niet eigenlijk, doordat je meer thuis bent, beginnen kleine ergernissen op te vallen en zie je niets anders meer. Rommel is nochtans perfect te verhelpen met maatwerk. Op zoek naar een discrete oplossing of zin in een eyecatcher? Laat ons meedenken!
Vergeet niet dat, sinds maart 2020, heel wat woningen een nieuwe invulling hebben gekregen als ‘home office’. Kleine aanpassingen kunnen een wereld van verschil maken.
3 – Slechte ergonomie op de thuiswerkvloer
Ergonomie valt en staat met een goede houding. Inderdaad, in een werkomgeving wordt er nagedacht over elk detail zodat je werkhouding optimaal is aangepast aan je lichaam en de werkzaamheden. Of zo hoort het toch te zijn. Met een goede bureaustoel als basis kom je al ver, maar er komt veel meer bij kijken. We helpen je graag verder.
Ergonomie is meer dan het voorkomen van rug- en nekklachten. Doordat je lichaam de slechte houding zal proberen te compenseren, slorpt dit ook veel energie op, wat nefast is voor je moraal.
4 – De eettafel heeft lang genoeg dienstgedaan als home office
Hier weten we als geen ander raad mee. Een bureau hoeft namelijk geen imposant meubel te zijn dat alle aandacht naar zich toetrekt. In combinatie met de akoestische elementen van ons eerste punt, is een vrije muur of een hoekje meer dan voldoende om een inspirerende werkomgeving te creëren.
Inspiratie over een home office die inspireert vind je hier.
5 – Vermoeide ogen & hoofdpijn door de verlichting
Een vaak onderschat element bij de inrichting van een (home) office is goede verlichting. Licht heeft namelijk een grote invloed op onze stemming en prestaties. Niet aangepaste verlichting resulteert in hoofdpijn, vermoeidheid en prikkelbaarheid. Elementen die we best kunnen missen en eenvoudig te verhelpen zijn. TIP: vergeet geen rekening te houden met natuurlijk licht van buiten.
Het beste resultaat haal je met egaal licht dat dynamische instelbaar is:
- Koud licht (5000 – 7000 Kelvin) bevordert de alertheid en productiviteit
- Midden licht (4000 – 5000 Kelvin) is een prima midden
- Warm licht ( < 4000 Kelvin) geeft een comfortabel en ontspannen gevoel.