Home office, mijn home is waar mijn office is

Home office

mijn home is waar mijn office is

 

Terwijl thuiswerken voor de ene een noodzakelijk kwaad is, is de andere thuis productiever dan op kantoor. En daar kunnen we niets aan veranderen. Waar we wel een meerwaarde betekenen, is bij de inrichting ervan. En de invloed van deze inrichting op jouw productiviteit is groter dan je zou denken. Voor ons dus geen tafeltje verstopt in een donker hoekje of een keukentafel die parttime dienstdoet als bureau. Wel een home office die inspireert en aangepast is aan de gebruikers.

 

Een home office die inspireert en thuiswerk stimuleert

 

Hoe een ideale home office of thuiswerkplek eruitziet, hangt af van verschillende factoren. Net als bij elk ontwerp, gaan we in eerste instantie op zoek naar de ‘why, who en how. Wie zal het bureau gebruiken? Welk type werk zal er voornamelijk gebeuren? Hoe kunnen we deze optimaal integreren in de (leef)omgeving? En hoe laten we het bureau rijmen met de stijl van de woning, de gebruikte materialen en het gezin. Kortom, hoe creëren we een bureau op maat waar jij jezelf goed aan voelt.

 

3 zaken waarop je moet letten bij het inrichten van een home office

 

Ondernemingen sparen vaak kosten nog moeite aan de ergonomie en design van hun bureaus. Ze weten namelijk als geen ander dat een goed bureau een grote invloed heeft op het welzijn en productiviteit van de werknemers. En niet enkel de zithouding en verlichting spelen hierbij een grote rol. Hieronder enkele aandachtspunten: 

    1. Ontwerp in relatie tot de omgeving

Met omgeving bedoelen we meer dan de fysieke plaats. We laten het bureau naadloos overgaan in de omgeving. Met veel respect voor de stijl en jouw persoonlijke smaak, ontwerpen we een bureau dat op het lijf van jouw huis geschreven is.

    1. Een open bureau of eerder discreet

Of je bureau nu gelegen is een aparte ruimte, de leefruimte of in de slaapkamer, de oriëntatie van het bureau maakt echt wel een verschil. We gaan op zoek naar de juiste richting, lichtinval maar ook je persoonlijke smaak. Voor open bureaus voorzien we akoestische elementen zodat je in alle rust kan werken.

    1. Nog enkele aandachtspunten

Naast design en integratie in het interieur, moet een bureau meer te bieden hebben. We bekijken de nodige kastruimte en werken discreet de stopcontacten en kabelgoten weg. Maar ook voor degenen die een open bureau verkiezen en niet elke avond hun bureau wensen op te ruimen zijn er mogelijkheden.

Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak, we helpen je graag verder.