Akoestische oplossingen voor jouw interieur

Akoestische oplossingen voor jouw interieur?

Klinkt als muziek in de oren!

Tijdens het uitdenken van onze droomwoning, wordt er vooral gedacht aan de stijl, de indeling, het interieur en natuurlijk het budget. Stuk voor stuk belangrijke aspecten die van een huis een thuis maken. Maar vergeet je niet een belangrijk aspect? Juist ja, de akoestiek in jouw interieur is een niet te onderschatten onderdeel.

 

Een strak en minimalistisch interieur met hoge plafonds, egale muren en grote ramen is erg mooi, maar nefast voor de akoestiek. Het is echter een uitdaging om de akoestiek te verbeteren zonder in te grijpen in een interieur. Gelukkig deinzen we bij Hus niet terug voor een uitdaging. Of het werkplekken zijn, leefruimtes of winkels – Hus zorgt voor de optimale beleving van elke ruimte.

Van ontwerp tot realisatie: akoestisch advies inbegrepen

 

Het juiste akoestische advies komt beter vroeg dan laat. Met dit motto zullen we bij Hus al tijdens het ontwerp van jouw interieur akoestische problemen op een creatieve en stijlvolle manier vermijden of oplossen. Zo nemen we bijvoorbeeld geluidsabsorberende roomdividers en akoestische scheidingswanden van EchoPanel op in de interieurplannen. Ook handige prikborden of akoestische schilderijen als akoestische wandbekleding op je muur vormen één van de creatieve oplossingen.

EchoPanel? Wat is dat?

EchoPanel zijn decoratieve panelen met sterk verbeterende akoestische eigenschappen. Deze akoestische panelen bestaan voor 100% uit gerecycleerde PET, een duurzaam materiaal dat bovendien geen lijm bevat. Naast akoestisch, brandveilig en bijzonder licht van gewicht, ze deze akoestische panelen ook helemaal ecologisch. Vraag ons er naar.

EchoPanel? Wat is dat?

EchoPanel zijn decoratieve panelen met sterk verbeterende akoestische eigenschappen. Deze akoestische panelen bestaan voor 100% uit gerecycleerde PET, een duurzaam materiaal dat bovendien geen lijm bevat. Naast akoestisch, brandveilig en bijzonder licht van gewicht, ze deze akoestische panelen ook helemaal ecologisch. Vraag ons er naar.

De akoestiek verbeteren zonder interieuringrepen

De akoestiek in huis verbeteren kan al met enkele kleine, sfeervolle aanpassingen. Wist je bijvoorbeeld dat stoffen meubels het geluid absorberen in tegenstelling tot harde materialen zoals leer en steen die geluiden weerkaatsen. Toch liever een leren bank? Niet getreurd, stoffen kussens verhogen aanzienlijk het akoestisch comfort. Ontdek Made by Mimi – handgemaakte kussentjes uit stoffen van de hele wereld. Te koop in onze showrooms.
Maar ook grote planten, gordijnen, een schilderij of een boekenkast maken het verschil. Zo verminder je de weerkaatsing en reduceer je op die manier de galm. Dat klinkt als muziek in de oren, niet?

Akoestiek in interieur_3

Akoestische oplossingen in de praktijk: akoestische panelen in een bibliotheek met praktische én esthetische meerwaarde.

In onderstaande split level woning, creëerden we akoestische oplossingen door middel van akoestische panelen. Eigen aan dit soort woningen zijn grote, mooie glaspartijen met een grote kans op een holler geluid. Onze designers van Hus gingen aan de slag en samen zorgden we voor een ideale akoestiek in de leefruimte.

Hoe we te werk gingen? Door akoestische panelen toe te voegen tussen de bovenste en onderste legger van de bibliotheek, wisten we de akoestiek ervan aanzienlijk te verbeteren. Het hoeft zeker niet altijd complex te zijn.

TIP: Wist je trouwens dat het mogelijk is om dit soort panelen te ‘frezen’ en dus een tekening of patroon aan te brengen in de panelen. Het resultaat is niet alleen een betere akoestiek in de woning maar ook een persoonlijke en trendy oplossing. Dubbele winst!

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor de akoestiek in jouw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms.