Voordelen van een split level woning

Voordelen van een split level woning

Wat is een split level woning?

Een split level woning is een woonstijl die halverwege de 20e eeuw populair werd in Noord-Amerika en sinds de jaren vijftig een populaire woonstijl is gebleven.

Dit type woning kenmerkt zich door niveauverschillen: de hoogte van de vloer in een kamer is niet overal gelijk. De verschillende tussenverdiepen/niveaus worden door middel van kleine trapjes aan elkaar verbonden. Kan je dit soort indeling moeilijk voor de geest halen? No worries, we voegen enkele foto’s toe van onze realisatie(s).

Wat zijn de voordelen van een split level woning?

Een split level interieur heeft een aantal voordelen:

Betaalbaar

Een split level is doorgaans betaalbaarder dan een eengezinswoning van dezelfde grootte. Je krijgt dus waar voor je geld als het gaat om ruimte. Dit maakt dit type woning een ideale optie als starterswoning voor een jong gezin.

 

Efficiënt ruimtegebruik

In een split level interieur is er weinig verspilde ruimte omdat de vloeren van de ruimtes elkaar kunnen overlappen. Het laat je ook toe om meerdere ruimtes met een verschillende functie te combineren in één kamer. Omdat er op een benedenverdieping doorgaans meer ruimte is dan op een bovenverdieping, worden hier vaak de woonkamer, eetkamer en keuken gecombineerd, met eventueel een bureau. Wil je nog efficiënter de ruimte indelen? Kies dan voor kasten op maat!

 

Privacy

Split levels kunnen je woning ruimer doen voelen. Door je huis op te splitsen in verschillende niveaus kan je gemakkelijk ruimtes scheiden. Een split level biedt nét voldoende afstand om je even terug te trekken en is daardoor een heel geschikte oplossing om samen te zijn met behoud van je eigen persoonlijke ruimte.

 

Minder inbraakgevoelig

Een split level maakt je woning minder inbraakgevoelig. Door het hoogteverschil kan je delen van de ruimte aan het oog onttrekken. Een hoger gelegen ruimte kan bijvoorbeeld een lager niveau deels maskeren.

 

Een specifieke benadering

De inrichting van dit type woning vraagt om een specifieke benadering. Zo is de samenhang in alle ruimtes zeer belangrijk. Je ziet telkens een deel van elke verdieping met als gevolg dat de samenhang duidelijk zichtbaar en voelbaar moet zijn. Daarnaast moet ook de functie van elke ruimte meteen duidelijk zijn, want het gaat immers om een afzonderlijk verdiep. Bij Hus ben je aan het juiste adres voor advies omtrent interieurdesign of inspiratie voor jouw split level interieur!

Voor élke prijs een inbouwkast

Voor élke prijs een inbouwkast

goedkope Vestiaire inbouwkast dressing op maat zwevende legger

Goedkope inbouwkast

Vestiaire met 2 zwevende legvlakken: budgetvriendelijke inbouwkast op maat en een stijlvolle opbergoplossing die functionaliteit en flair toevoegt aan een inkomhal.

gesloten dressing vestiaire inbouwkast op maat

De goede middenmoot

Vestiaire met melaminedeuren: de goede middenmoot tussen stijl & betaalbaarheid. Deze inbouwkast op maat combineert functionaliteit met een strak, tijdloos design.

Luxe dressing vestiaire inbouwkast op maat wit gelakt

Luxe inbouwkast

Vestiaire met gelakte deuren: deze duurdere, elegante inbouwkast op maat biedt een luxueuze uitstraling die een interieur onmiskenbaar naar een hoger niveau tilt.

Wil je graag de alternatieven bespreken voor een inbouwkast op maat? Neem dan foto’s van de huidige situatie, maar ruim vooral niet op. Zo zien we de eventuele pijnpunten en nemen we deze op in het project. Maak een afspraak met ons en ervaar onze unieke klantgerichtheid.

Hus @ Home

Professioneel interieuradvies op locatie

Voor één kamer of je hele woning

100% terugbetaald bij aankoop

Out-of-the-box & oplossingsgerichte ideeën

Maak een vrijblijvende afspraak in een toonzaal

Laat je inspireren door een vrijblijvende afspraak te maken in onze toonzaal. Ontdek de veelzijdigheid van onze experts en ontvang persoonlijk advies om de juiste keuze voor jouw project te maken.

Asse

Antwerpen

Boek een gratis inspiratiecall

Zin om je project naar een hoger niveau te tillen? Boek dan een inspiratiecall met een van onze ervaren specialisten en ontvang waardevolle inzichten en ideeën om jouw project tot leven te brengen.

Tevreden klanten

Tevreden klanten