Voordelen van een split level woning

Voordelen van een split level woning

Wat is een split level woning?

Een split level woning is een woonstijl die halverwege de 20e eeuw populair werd in Noord-Amerika en sinds de jaren vijftig een populaire woonstijl is gebleven.

Dit type woning kenmerkt zich door niveauverschillen: de hoogte van de vloer in een kamer is niet overal gelijk. De verschillende tussenverdiepen/niveaus worden door middel van kleine trapjes aan elkaar verbonden. Kan je dit soort indeling moeilijk voor de geest halen? No worries, we voegen enkele foto’s toe van onze realisatie(s).

Wat zijn de voordelen van een split level woning?

Een split level interieur heeft een aantal voordelen:

Betaalbaar

Een split level is doorgaans betaalbaarder dan een eengezinswoning van dezelfde grootte. Je krijgt dus waar voor je geld als het gaat om ruimte. Dit maakt dit type woning een ideale optie als starterswoning voor een jong gezin.

 

Efficiënt ruimtegebruik

In een split level interieur is er weinig verspilde ruimte omdat de vloeren van de ruimtes elkaar kunnen overlappen. Het laat je ook toe om meerdere ruimtes met een verschillende functie te combineren in één kamer. Omdat er op een benedenverdieping doorgaans meer ruimte is dan op een bovenverdieping, worden hier vaak de woonkamer, eetkamer en keuken gecombineerd, met eventueel een bureau. Wil je nog efficiënter de ruimte indelen? Kies dan voor kasten op maat!

 

Privacy

Split levels kunnen je woning ruimer doen voelen. Door je huis op te splitsen in verschillende niveaus kan je gemakkelijk ruimtes scheiden. Een split level biedt nét voldoende afstand om je even terug te trekken en is daardoor een heel geschikte oplossing om samen te zijn met behoud van je eigen persoonlijke ruimte.

Minder inbraakgevoelig

Een split level maakt je woning minder inbraakgevoelig. Door het hoogteverschil kan je delen van de ruimte aan het oog onttrekken. Een hoger gelegen ruimte kan bijvoorbeeld een lager niveau deels maskeren.

 

Een specifieke benadering

De inrichting van dit type woning vraagt om een specifieke benadering. Zo is de samenhang in alle ruimtes zeer belangrijk. Je ziet telkens een deel van elke verdieping met als gevolg dat de samenhang duidelijk zichtbaar en voelbaar moet zijn. Daarnaast moet ook de functie van elke ruimte meteen duidelijk zijn, want het gaat immers om een afzonderlijk verdiep. Bij Hus ben je aan het juiste adres voor advies omtrent interieurdesign of inspiratie voor jouw split level interieur!