Interieurontwerp en maatkasten
1347
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1347,cooltimeline-body,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Hus_Interieur - Portfolio - Maatwerk - totaalinrichting

 

Project HUS SDK Schilde:

De Kleve, Schilde. Volledige inrichting van de woning.

 

Materiaal:

Witte matte lak, Hi-macs voor de bladen van de keuken. Donker eik fineer Shinoki, voor de donkere kasten. Witte naadloze PU gietvloer. Stoelen Knoll, zetel B&B Italia, tapijt JOV, haard Metalfire.

 

Klant:

Selleslags-De Muijnck

 

De uitdagingen:

Een woning daterend uit de jaren 70 upgraden naar hedendaagse noden en stijl. De ruimtes moesten lichter worden met meer opengewerkte en aan elkaar gekoppelde kamers. Er moest een pianokamer bijgemaakt worden, een nieuwe keuken geïntegreerd worden, alsook een inbouwhaard en een voorraadkamer.

 

Het resultaat:

Het concept was om de verschillende woonfuncties rondom een centrale rechthoekige kast in te richten. Elke zijde van de centrale kast herbergt andere functies: in de woonkamer zien we onder andere een ingewerkte kachel en tv-kast, in de keuken zien we onder andere ovens en en koelkast, enz.,… De woonfuncties of kamers rondom zijn met elkaar verbonden door een naadloze vloer uit polyurethaan. Alles werd opengewerkt om deze verbinding tot stand te kunnen brengen. Het resultaat is een mooi evenwicht van donkere en witte delen in elke kamer. Het afsluiten van de ruimtes gebeurt door grote schuifdeuren, die ons de nodige flexibiliteit geven.

De keuken is voor de bewoonster erg belangrijk. Als een echte mama kookt zij regelmatig voor de hele familie. Ze heeft nu veel meer contact met het bezoek. De vele opbergruimtes maken dat het koken er heel praktisch aan toe gaat. Alles heeft zijn plaats en is meteen makkelijk terug te vinden. De vele laden zorgen dat alles op een ergonomische manier toegankelijk is. Door met Hi-macs te werken hebben we het keukenblad en spoelbakken naadloos met elkaar kunnen verbinden. Deze is een minimalistische, maar ook zeer praktische toepassing.

Boven is een donkere eiken parketvloer geplaatst en hebben we op deze manier het omgekeerde gedaan van de gelijkvloerse verdieping.

Het resultaat is een mooie samenhang tussen gebouw en interieur, klaar om weer vele jaren de trotse eigenaars gelukkig te maken.

Category
Design, Halkast, Interieur, Keuken, Slaapkamer, Woonkamer
Tags
Hal en vestiaire, Halkast, Kast onder trap, Keuken, Slaapkamer, TV-kast, Woonkamer