De interieurtrends van 2022

De interieurtrends van 2022

terugblik naar 2021

2021 was een jaar met ups en downs, van vooruitgaan naar afremmen en stilstaan. Zal 2022 het jaar zijn waarin we het gewone leven terug kunnen oppikken?

Dat er nog veel onzekerheid in de lucht hangt, kenmerkt zich ook in ons interieur. We snakken naar eenvoud, rust en warmte. De interieurtrends van 2022 staan dan ook helemaal in het teken van warme en natuurlijke tinten en materialen. Lees hieronder verder over de interieurtrends van 2022.

Thuiswerk is een blijvertje

We weten ondertussen dat thuiswerken een blijvend fenomeen zal zijn. Investeren in een productieve home office is dus geen overbodige luxe. Om ervoor te zorgen dat jij ongestoord en met volle focus kan werken, creëren wij een home office die volledig aangepast is aan jouw behoefte.

Zoek je nog inspiratie voor jouw home office? Ontdek hoe we voor dit gezin uit Beersel een home office op maat hebben ingericht.

Back to nature met aardse kleuren

De afgelopen twee jaar hebben we meer dan ooit is ons kot gezeten en dit heeft een grote impact op hoe we wonen. In 2022 zien we dan ook steeds meer invloeden uit de natuur in ons interieur: het gebruik van aardse, natuurlijke kleuren zoals wit, grijs- en bruintinten verbindt ons met de natuur en zorgt voor een rustgevende uitstraling waarin je je op je gemak voelt.

Bovendien zijn deze kleuren tijdloos én makkelijk te combineren met de organische vormen en natuurlijke materialen die we in 2022 veel zullen terugzien.

Wist je dat de kleur van het jaar 2022 Bright Skies is? Een lichte en luchtige kleur blauw die de positieve effecten van de natuur in huis haalt en nieuw leven in elke woonruimte blaast.
Bron: Flexa.nl

Durven met kleur

Naast de rustige en aardse trendkleuren zien we in 2022 ook steeds meer levendige en felle kleuren terugkomen die elke ruimte kunnen opfleuren.

Wil jij de kleuren van je interieur opfrissen, maar zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij begeleiden je steeds bij je keuze zodat jouw interieur tijdloos blijft. Heb je gekozen voor een felle kleur? Dan passen wij het ontwerp zo aan dat we deze kleur met een minimale kost naar een andere kleur kunnen terugbrengen.

Organische vormen en natuurlijke materialen

Duurzaamheid werd de afgelopen jaren steeds belangrijker en ook dit jaar is het niet anders. We zien steeds meer organische vormen en natuurlijke materialen in meubels en decoratie-elementen, zoals bamboe, riet, rotan, wol en linnen. Verder komen ook verschillende houtsoorten terug, van walnoot tot grenen: alle combinaties zijn mogelijk!

Wil jij graag een natuurlijke uitstraling voor jouw interieur? Samen met jou gaan we op zoek naar natuurlijke elementen die passen binnen jouw persoonlijke stijl.

Durven combineren

Dit jaar zien we ook dat steeds meer materialen gecombineerd worden in één ruimte. Denk maar aan staal, natuursteen, Dekton, fineer, melamine,… Door verschillende materialen en structuren te gebruiken komt jouw interieur meer tot leven.

Combineren in je interieur is een kwestie van durven. Laat ons weten wat jouw ideeën zijn en dan gaan wij samen aan de slag.

Conclusie

Hus volgt ieder jaar de nieuwe trends en ontwikkelingen op, maar laat zich daardoor niet beheersen. Wij zorgen ervoor dat onze klanten steeds een tijdloos interieur krijgen dat voldoet aan hun verwachtingen en dat de trends met de vingers in de neus doorstaat.

Ben jij een beetje uitgekeken op je interieur en indeling na het voorbije jaar? Of kan jouw interieur een nieuwe, frisse wind gebruiken? Wij helpen je graag verder!

Klaar om jouw interieur nieuw leven in te blazen?