Hoe kan maatwerk de waarde van je woning verhogen?

Hoe kan maatwerk de waarde van je woning verhogen?

Ontdek de mogelijkheden

Dat maatwerk voor de inrichting van een woning een echte meerwaarde is, staat als een paal boven water. Denk maar aan een dressing die tot in de puntjes is afgestemd op je wensen of een keuken op maat van je levensstijl. Maar wist je dat maatwerk ook bijdraagt aan een verhoogde woningwaarde? Vraag je je af hoe je de waarde van jouw woning kan verhogen met maatwerk? Lees dan zeker verder en ontdek de verschillende mogelijkheden.

Creëer permanente meerwaarde

Door je ontwerp af te stemmen op je woning en stijl, zal de waarde van de woning stijgen. De kans is immers groot dat een kandidaat-koper zijn liefde voor de gevel ook in de inrichting van de woning voelt. Het is zeer waarschijnlijk dat de prijs van het maatwerk mee opgenomen wordt in de totaalprijs van de woning. Dit betekent dat de nieuwe bewoner meebetaalt voor de maatkast waar jij jarenlang plezier aan hebt beleefd.

Samen bekijken we hoe je dit evenwicht bewaart en hoe we je wensen kunnen vertalen naar een duurzaam tijdloos ontwerp dat een permanente meerwaarde voor je woning creëert.

Maak van je keuken het hart van je woning

Een keuken vervult vandaag een andere rol dan een aantal jaren geleden. De ruimte is geëvolueerd naar een open leefruimte. Naast koken willen we hier ook gasten ontvangen, borrelen en samen tijd doorbrengen. Een keuken vormt het hart van een woning en vertelt veel over haar bewoners.

De keuken moet perfect op de rest van de woning en de bewoners aansluiten. We willen dus in eerste instantie de bewoners leren kennen, en vooral de dagelijkse gewoontes. We denken na over de mogelijkheden van de woning op lange termijn, en proberen steeds een meerwaarde te geven aan de woonst bij een herverkoop op kortere termijn. Het eerste gesprek is cruciaal en daar nemen we onze tijd voor.

Optimaliseer vrije ruimtes

Optimaliseer de ruimte waarin je maatwerk wilt plaatsen om meer rendement uit je investering te halen. Door de ruimte optimaal te benutten vallen de samenraapsels van losse meubels weg en zijn er minder meubelstukken nodig. Hierdoor daalt de algemene kost en ontstaat er meer vrije ruimte.

Het aantal m² vrije ruimte beïnvloedt ons gevoel van ruimte en geeft een gevoel van luxe. Bij Hus plaatsen we liefst zo weinig mogelijk kasten en denken we na over elke m² om je een maximaal ruimtegevoel te geven.

Hus Interieur Zolderinrichting op maat

Richt je zolder in als leefruimte

De waarde van een woning stijgt naarmate het aantal kamers en mogelijkheden. Dit geldt ook voor de zolderkamer.

Is jouw zolder momenteel een donkere, stoffige ruimte volgepropt met allerlei seizoensgebonden spullen zoals kerstversiering? Laten we deze blik dan even bijstellen, want de zolderverdieping kan dankzij vakmanschap en maatwerk omgetoverd worden tot een volwaardige leefruimte. Laat jouw zolderruimte dus niet onbenut. Samen richten we jouw zolder volledig in naargelang jouw wensen en budget.

Haal het maximale potentieel uit elke ruimte

Dankzij onze ervaring zien we al snel de mogelijkheden in elke ruimte en gaan we deze optimaliseren. Denk maar aan een logeerkamer, die misschien ook als bureau kan dienen. Misschien wordt dit wel je favoriete plekje om je even terug te trekken en te genieten van de rust?

We gaan verder dan de grenzen die we denken te hebben. We nemen het multifunctionele, praktische en tijdloze aspect in overweging en op basis hiervan bedenken we steeds de beste oplossing voor jouw situatie.

Wil jij graag de waarde van je woning verhogen met maatwerk? Neem contact op met onze experts en krijg persoonlijk advies.