Vier redenen om Pinterest voor je interieur te gebruiken

Vier redenen om Pinterest voor je interieur te gebruiken

Laat je inspireren

Om jou zo goed mogelijk verder te kunnen helpen met jouw interieur, willen wij je voor de volle 100% begrijpen. We nemen voldoende de tijd om te luisteren naar wat je precies zoekt. Vaak merken we dat er al een heel denkproces aan een bezoek aan ons voorafgaat. Je loopt immers al langer rond met ideeën voor je project en daar heb je al grondig over nagedacht. Pinterest kan een handig medium zijn om inspiratie op te doen en je ideeën te ordenen. Wij geven je graag vier redenen mee om Pinterest te gebruiken voor je interieur.

Maak je eigen moodboards

Je zoekt inspiratie op elke mogelijke manier, en daar waar die vroeger vooral uit interieurmagazines kwam, is het vandaag vooral Pinterest die de scepter zwaait.

Op Pinterest maak je je eigen inspiratieborden aan waarin je alle interieurideeën die je tegenkomt kan opslaan om later terug te bekijken. De borden vormen zo een moodboard van alles waar je naar op zoek bent.

Doe inspiratie op bij experts

Bij HUS willen we jou zelf ook inspireren en daarom bieden we inspiratiebeelden en interieurideeën via onze eigen moodboards aan die we regelmatig met nieuwe beelden updaten. We hebben onze moodboards met onze eigen projecten per ruimte opgedeeld. Zo kan je je alvast laten inspireren door onze realisaties.

Daarnaast hebben we ook vier borden opgedeeld in verschillende woonstijlen om je te inspireren en om je te helpen vinden waar je naar op zoek bent. Ga zeker op ontdekking om te kijken in welke stijl jij jezelf het beste terugvindt.

hus_pinterest - cropped

Gebruik Pinterest als communicatietool

Het beeldmateriaal dat je op Pinterest vindt is natuurlijk nooit 100% wat je zoekt. De omgeving waarin het beeld genomen is, is immers de jouwe niet. De beelden kunnen dus nooit volledig gekopieerd worden naar een ontwerp voor jouw interieur. Ze dienen als inspiratiebron, als vorm van communiceren met elkaar. Je vertelt aan de hand van je beelden wat je wel en niet mooi vindt.

Soms zien we beelden die niet helemaal passen binnen het plaatje. Vaak is het een deel van het beeld, een detail, accent of materiaal, wat je heeft doen beslissen om dit op te slaan. Bij HUS gaan we hier dieper op in om te begrijpen waar je precies naartoe wil. Want ons ontwerp wordt een weerspiegeling van jouw specifieke wensen.

Leg de basis voor je interieurontwerp

Vervolgens gaan we kijken naar de omgeving. Waar komt het meubelstuk te staan? Met welk doel, ruimte en functie? Daarna maken wij in ons hoofd de som en begint een ontwerp op maat van jouw interieur vorm te krijgen. Dat leggen we dan tijdens een tweede gesprek met trots voor.

We houden tijdens dit deel van de ontwerpfase ook rekening met het vooropgestelde budget. Na het eerste gesprek kunnen we vaak al een raming maken van het kostenplaatje en zo ons ontwerp ook in functie daarvan maken.

Op het einde van de ontwerpfase moet de som 1+1=3 worden, want dan leggen we ons gewicht in de schaal om al onze expertise aan te wenden en je wensen te vertalen naar een perfect ontwerp voor jouw interieur.

Laat jezelf inspireren door onze Pinterestborden en vertel ons waar je naar op zoek bent. Dan wordt ons ontwerp straks een weerspiegeling van jouw specifieke wensen. Leave the rest to HUS. 😉 #areyouhus