Dare to go dark: trek zwart door in je interieur

Dare to go dark

trek zwart door in je interieur

IMD6WVYg

Niet alleen tijdens Black Friday maar op elke andere dag van het jaar houden wij van donkere tinten in een interieur. Hoewel zwart niet de meest top-of-mind kleur is tijdens de inrichting van jouw woning, toch heeft de tint iets bijzonder. Denk aan een vleugje mystiek, een krachtige en luxueuze uitstraling.

Wij begrijpen als geen ander dat smaken verschillen. Dit geldt ook voor zwart in je interieur: you either hate it or you love it. Maar ook hier gaan we graag de uitdaging aan. Denk jij dat zwart niet past in je interieur? Of ben je benieuwd op welke manieren jij donkere kleuren zoals zwart kunt laten terugkomen in jouw interieur? Lees dan zeker verder.

Donker en koud buiten, donker en warm binnen

Je had het misschien al opgemerkt, maar zwart in je interieur is hip. Het principe ‘accentmuur’ ken je hoogstwaarschijnlijk ook al. Combineer deze twee en je krijgt een stijlvolle zwarte accentmuur.

Toch liever zwart op een meer subtiele manier doortrekken? Zwarte, op maat gemaakte kasten zijn the way to go. Natuurlijk blijft het hier niet bij. Wij ontwerpen jouw zwarte interieur volledig uit op maat en in relatie tot jouw omgeving. Zo combineren we een zwarte accentmuur of zwart meubel op maat met lichte vloerbekleding.

50 tinten zwart in je interieur

Bij Hus kijken we verder dan zuiver zwart of wit. Zoals elke kleur eindeloze intensiteiten en tinten kent, laten ook interieurs verschillende combinaties toe. Een zwart-wit interieur hoeft zeker niet te bestaan uit uitsluitend deze twee basiskleuren. Gitzwart, ivoorzwart, diepzwart, flat black, true black, .. het zijn maar enkele voorbeelden uit een lange lijst. Eén ding is zeker: kleur in je interieur geeft letterlijk meer kleur in je leven.

dare to go black_zwart in je interieur
dare to go black_zwart in je interieur2

Zwart als accentkleur in je interieur

Pimp je interieur dankzij donkere accessoires. Zo voeg je zwart op een subtiele manier toe. Ook hier zijn de mogelijkheden zowat eindeloos. Voor elke smaak een andere toepassing.

– Zwarte stalen kaders rond glazen deuren

Ze zijn robuust en geven een knappe industriële uitstraling. Bovendien creëer je op deze manier een ruimtelijk effect door glas te combineren met donker staal.

– Zwarte kussens op de zetel of stoel

Geef je interieur een boost dankzij knusse accessoires in jouw zetel of stoel. Het aanbod is uitgebreid: donkere, fluwelen sierkussens, zwarte plaids, donkere vachtjes, …

– Donkere decoratie aan de muur

Heb je witte of lichte muren? Ga dan voor zwarte blikvangers aan de muur. Denk bijvoorbeeld aan zwarte kaders met foto’s, tekeningen of quotes. Een wandrek met planten of een donkere spiegel zijn ook echte eyecatchers.

– Zwart doortrekken in details

Oh wat is het fijn om te spelen met contrasten en een unieke look tot stand te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een koperen greep op een kast met zwarte deuren. Of een glanzend zwart accent aanbrengen op een matte zwarte achtergrond om het gevoel van gelaagdheid te creëren.

Kan jouw interieur wat meer karakter en mystiek gebruiken? Kortom, kan jouw interieur meer zwart gebruiken? Wacht niet langer. Samen maken brengen we jouw droominterieur in vervulling!