Wat is Hus?

Hus Interieur - ontwerpen en maatkasten in relatie tot je omgeving

HUS is een logische verderzetting van Kast-ID en gegroeid vanuit de noodzaak om een volledig interieur te kunnen ontwerpen.

Na 15 jaar ervaring als Kast-ID dealers willen we met HUS laten zien wat onze mogelijkheden zijn. Nog steeds schuiven we ons Kast-ID product als eerste naar voor. We zijn terecht trots op dit 100% Belgisch product. Het Kast-ID concept maakt een voordelige productie op grote schaal mogelijk. Dit vertaalt zich in een kwaliteitsvol product aan een redelijke prijs.

Dit concept wordt aangevuld met ons eigen productie. Zo kunnen we onze creativiteit ten volle los laten op jouw interieur. Deze mix van materialen en productie op grote en kleine schaal is net onze sterkte. We willen alle voordelen van de schrijnwerkerij combineren met de troeven van de meubelzaak en grote designmerken.

Bij ons weet je wat je koopt. In onze toonzalen kan je het gebruiksgemak testen, materialen en structuren waarnemen en zelf je kleurenpalet samenstellen. Jouw droomontwerp wordt realistisch weergegeven aan de hand van een 3D simulatie en vakkundig toegelicht door één van onze interieurarchitecten.

Met HUS willen we verder kijken dan het gevraagde meubelen interieurontwerp. We willen een interactie uitlokken tussen de omgeving en het ontwerp.

We merken al te vaak dat een fabrikant vooral rond zijn product werkt en dit op de voorgrond plaatst. Hierdoor ontstaat er een bepaald materialenpalet, vormgeving en taal. Daardoor is het vaak moeilijk om in dit verhaal de puntjes op de i te zetten. Het product of verhaal van de fabrikant primeert op het globale verhaal en laat een onzuivere relatie met de omgeving achter die niet helemaal lekker aanvoelt.

Om dit tegen te gaan starten we vanuit de omgeving om te zien welk ontwerp de ruimte vraagt. Voor ons bestaat de uitdaging erin om de vraag van de klant te matchen met het juiste materialenpalet en functionele vormentaal die rijmt met zijn woon- of leefomgeving.

Concreet merken we dat eens mensen bezig zijn met de zoektocht naar een kast, ze enkel nog gefocust zijn op dit meubel. Vaak worden er dan nog enkel decoratieve keuzes gemaakt los van de omgeving. “Welke deur vinden we mooi? Welke kleur en greep? Of is misschien dat linnenpatroon op de deur toch niet mooier?, …” Bij zulke vragen proberen we telkens de blik van onze klant steeds terug open te stellen naar de omgeving, naar het gehele plaatje. Door eerst naar de omgeving te kijken wordt de vraag naar vorm en materiaal al vanzelf beantwoord. De functies worden hier ook nog eens aan getoetst. Zo bekomen we uiteindelijk een resultaat waarbij alles samenvalt. Dit is vaak verrassend en altijd mooi om zien.

Nog elke dag merken we dat klanten net daarom voor ons kiezen.